به گزارش نماد برتر، علماکبری شامگاه یکشنبه ۱۳ مهر در نشست هماندیشی تشکلها، فعالان و نخبگان بخش کشاورزی خراسان جنوبی با وزیر جهاد کشاورزی، اظهار کرد: متوسط توسعه سیستمهای نوین آبیاری در برنامه پنجم سالانه ۶۰۰ هکتار بوده که اکنون به بیش از هفت هزار هکتار رسیده است.
به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه خراسان جنوبی تابآوری در بخش منابع آبی ندارد؛ لذا با این شرایط باید کشت محصولات کم آب بر و کشت نشائی مورد توجه قرار گیرد، افزود: در سال جاری پروژه سیستمهای نوین آبیاری در ۱۰ هزار هکتار از اراضی خراسان جنوبی در دست اجرا است.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد: سال گذشته ۳۷ میلیارد تومان اعتبار در بخش قنوات و ۶۴ میلیارد تومان در بخش سیستم نوین آبیاری در خراسان جنوبی هزینه شده است.
اکبری ادامه داد: در خراسان جنوبی هر چه در بخش توسعه سیستمهای تحت فشار و نوین آبیاری کار انجام شود، منابع اعتباری آن را تامین خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه اعتبار قنوات در کشور قطره چکانی است، به طوری که اعتبارات احیای قنوات طی سال گذشته در کشور ۱۲۰ میلیارد تومان بوده است، تصریح کرد: تولید بخش کشاورزی خراسان جنوبی به منابع قنات، چشمه، چاهها و مقداری آب سطحی گره خورده است.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه برای اجرای طرح توجیهی آب کشاورزی باید با کمک نمایندگان از صندوق توسعه ملی اعتبار دریافت شود، یادآور شد: آب را باید به موقع در زمان و مکان خودش به درستی استفاده کنیم تا سطح بهرهوری در استان افزایش یابد.