به گزارش نماد برتر، کامران کارگر اظهار کرد: نیاز سالانه کشور به کره حدود ۵۰ تا ۶۰ هزار تن برآورد میشود که قبل از تغییر نرخ ارز کره، حدود ۳۵ هزار تن از محل واردات و مابقی از محل تولید داخل تامین می شد. با تغییر ارز واردات کره از ارز ۴۲۰۰ تومانی به ارز نیمایی، قیمت این محصول در بازار تغییراتی داشته اما شرایط خوب تولید داخل این محصول می تواند قیمت کره وارداتی را نیز متعادل کند.
به گفته سرپرست دفتر تامین، توزیع و تنظیم بازار وزارت صمت تامین کره مورد نیاز بازار از محل تولید داخل مستلزم مدیریت تولید شیر خام از سوی نهاد های مرتبط به ویژه وزارت جهاد کشاورزی است.
کارگر گفت: با توجه به ممنوعیت صادرات خامه فله و وضع عوارض بر خامه بسته بندی و شیر خشک در کارگروه تنظیم بازار کشور و با همکاری سازمان توسعه تجارت برای عملیاتی کردن این تصمیم، روند تولید کره در کشور بهبود مییابد و تا حدود زیادی مانع از افزایش قیمت در سطح عرضه شود.
در روزهای اخیر قیمت کره نزدیک به دو برابر شده و گزارشها حاکی از آن است که قیمت کره ۱۰۰گرمی از ۴۵۰۰ تومان به حدود ۸۰۰۰ تومان رسیده که طبق گفته عضو هیات مدیره انجمن صنایع فرآورده های لبنی، ستاد تنظیم بازار این قیمت را تایید کرده است. علت این افزایش قیمت نیز تغییر گروه ارزی این کالا از دولتی به نیمایی از سال گذشته عنوان شده که حالا با توجه به اتمام ذخایر قبلی تاثیر خود را در بازار نشان داده است. در پی این افزایش قیمت دو روز پیش ستاد تنظیم بازار از ممنوع شدن صادرات خامه خبر داد و اعلام کرد که سازمان توسعه تجارت مکلف شده برای صادرات شیرخشک عوارض تعیین کند.