به گزارش نماد برتر، در حالی که پیش بینی های قبلی از رشد پایدار اما کند نفت به سمت سطوح بالاتر حکایت داشت، این کامودیتی از اواسط هفته گذشته روند رو به پایینی را آغاز کرده و تاکنون شاخص برنت به زیر 40 دلار بر بشکه تنزل یافته و وست تگزاس اینترمدییت نیز در کانال 36 دلاری معامله میشود.
بر اساس گزارش بلومبرگ، این سطح قیمتی برای برنت کمترین از اواخر ژوئن به حساب میآید. معکوس شدن روند قیمتی در حالی اتفاق افتاده که نشانه های زیادی از افت تقاضا وجود دارد و نزدک 100 در سه روز اخیر بیش از 10 درصد کاهش یافته است.
به گفته کارشناسان، مجموعه ای از عوامل از جمله کاهش تقاضای نفت آسیا، پایان فصل تابستان که بهطور معمول با رشد مصرف سوخت همراه است، و افزایش عرضه از سوی اوپ کپلاس منجر به تضعیف چشم انداز بازار نفت برای کوتاهمدت شده است. بازار سهام نیز در فاز ضعیفی قرار دارد که باعث شد نفت سطح روانی 40 دلار را بشکند و به سطوح پایینتر تنزل باید.
جان کیلداف، یکی از شرکای اگین کپیتال به بلومبرگ گفته فضای تقاضا فقط در حال بدتر شدن است. او افزوده: «با رالی محسوس شاخص دلار، و صف فروش قابل توجه در بازار سهام، نفت هم بیشتر به پایین کشیده میشود.»
در همین حال، پس از آنکه عربستان قیمت رسمی نفتش را کاهش داد، امارات نیز رویه ای مشابه را پیش گرفته که از نظر کارشناسان به ضعف تقاضا به خصوص در آسیا که مشتری سنتی نفت خاورمیانه است، ارتباط داده شده است. با این حال، به نظر نمیرسد این استراتژی تغییر چندانی در میزان فروش این کشورها ایجاد کند چراکه از 10 پالایشگر آسیایی که بلومبرگ نظرخواهی کرده، فقط 4 واحد گفته اند پس از کاهش قیمت از عربستان و امارات نفت بیشتری وارد خواهند کرد.
در کنار نگرانیها از کاهش تقاضای چین، تنش این کشور با آمریکا هم بالا گرفته است. دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا گفته میخواهد روابط اقتصادی با چین را محدود کند و تهدید کرده شرکتهای آمریکایی را که خارج از این کشور شغل تولید میکنند، مجازات خواهد کرد. علاوه بر این، ترامپ گفته افرادی که در چین به کسب وکار میپردازند را از حق قراردادهای فدرال محروم خواهد کرد.
همزمان با سقوط قیمت نفت، بهای حامل های انرژی نیز در بازار روز سه شنبه نایمکس آمریکا به شدت پایین آمد. بر این اساس، بنزین 7.22 درصد، گازوئیل 5.72 درصد، نفت گرمایشی 7.05 درصد، نفت سفید 4.41 درصد و گاز طبیعی 4.44 درصد تا ساعت 20 سه شنبه کاهش قیمتی را تجربه کردند.
در همین حال ، آژانس بین المللی انرژی در جدیدترین گزارش خود از بازار نفت در ماه اوت پیشبینی خود از تقاضای جهانی نفت را در سال جاری میلادی ۱۴۰ هزار بشکه در روز پایین آورد و دلیل آن را بالا بودن موارد ابتلا به ویروس کرونا و ضعف بخش هوانوردی اعلام کرد.
پتروتحلیل نیز در گزارشی نوشت: نفت به پائینترین قیمت دربیش از دو ماه اخیر رسید. قیمت نفت در معاملات امروز بازارهای جهانی با سقوط پنج درصدی به پائینترین قیمت از اواخر ماه ژوئن رسیده است. هر بشکه نفت برنت امروز به کمی بیش از سی و نه دلار رسید؛ نفت غرب تگزاس هم به بیش از ۳۶ دلار رسیده که حدود ۷ درصد کاهش داشت. دیروز و پس از اعلام کاهش قیمت نفت سبک توسط شرکت ملی نفت عربستان-آرامکو- قیمت نفت در بازارهای جهانی کاهش یافته بود.بازار نفت از ابتدای سال روزهای خوبی را به دلیل شیوع کرونا و کاهش تقاضا پشت سپری نکرده است؛ در ماه آوریل قیمت نفت به ۱۶ دلار در هر بشکه رسید که پایینترین در ۲۱ سال اخیر بود