05:48 | شنبه 12 آبان 1403
Research Analysis Debriefing Day
جهش قیمت مس با خرید وحشت زده چین

1399/06/10 07:15

جهش قیمت مس با خرید وحشت زده چین

نماد برتر- قیمت مس اواخر هفته گذشته تحت تاثیر کاهش ذخایر، افزایش تقاضای چین و محدود شدن عرضه آمریکای جنوبی، آمریکا و آفریقا در پی شیوع ویروس کرونا، افزایش پیدا کرد و از مرز روانی بااهمیت سه دلار در هر پوند گذشت.

به گزارش نماد برتر، تحلیلگران بر این باورند که روند صعودی مس که سرعت آن تعجب بسیاری را در بازار برانگیخت، همچنان ادامه پیدا خواهد کرد. جوناتان بارنس از شرکت تحقیقاتی فلزات و مواد معدنی راسکیل انگلیس در این باره گفت: پیامدهای اقتصادی شیوع بیماری کووید ۱۹ ممکن است مصرف مس را امسال سه تا چهار درصد کاهش دهد اما کاهش تولید معدنی و قراضه مس بسیار بیشتر از این خواهد بود.

این وضعیت در کاهش موجودی مس در سراسر جهان به خوبی قابل مشاهده است. مجموع موجودی مس در سطح جهان شامل بورسها و انبارهای گمرکی چین در فاصله مارس تا اواخر ژوئیه ۴۰ درصد کاهش پیدا کرده و به پایین ۶۰۰ هزار تن رسیده است. موجودی مس در بازار فلزات لندن هم به پایینترین میزان در ۱۳ سال اخیر نزول کرده است.

چین عامل بیش از نیمی از مصرف مس در جهان است و این کشور مس را با رکورد کم سابقه ای می بلعد.

به گفته بارنس، چین تقریبا از همه کشورها در حال وارد کردن مس پالایش شده است که نه یک تغییر موقت بلکه یک تغییر ساختاری را نشان می دهد. در سایر نقاط جهان که تقاضا نسبت به چین کاهش بسیار بیشتری داشته است، موجودی مس تنها به اندازه یک هفته مصرف است.

عدم وجود قراضه مس که وارداتش در نیمه اول امسال ۵۰ درصد کاهش داشت، خریداران مس چینی را وادار کرد کاتد مس را جایگزین منابع ثانویه کنند و ذخایر موجود را بیشتر کاهش داد.

راسکیل کمبود ۳۰۰ هزار تن واردات منابع ثانویه شامل قراضه، شمش و گرانول به چین در فاصله ژانویه تا ژوییه را برآورد کرده است.

بارنس معتقد است جریان جهانی قراضه مس تا سه ماهه اول سال ۲۰۲۱ عادی نخواهد شد اما این امر به مقررات جدید در چین بستگی دارد.

وی خاطرنشان کرد منابع شرکت راسکیل قادر نبوده اند تایید کنند که اداره ذخایر دولتی چین در حال خرید ذخایر استراتژیک مس بوده است اما اگر آنها چنین اقدامی را قرار بود انجام دهند احتمالا زودتر انجام می دادند که قیمتها بسیار پایینتر بود.

اختلال در عرضه معدنی مس در سال ۲۰۲۰ ممکن است بین ۷۵۰ هزار تا یک میلیون تن باشد. هشت معدنکار از میان ۱۰ معدنکار بزرگ جهان تولید کمتر در نیمه اول سال را ثبت کردند. واردات کنسانتره مس به چین هم بر مبنای سالانه کاهش داشت و خرید آند و مس جوشدار از کمربند مس مرکز آفریقا هم محدودیت پیدا کرد.

به گفته بارنس، سیکل ذخیره سازی دو ساله چین با افزایش نفوذ این کشور در بازار مس شدت پیدا کرده و انتظار می رود واردات مس این کشور ۱۱.۵ درصد رشد سالانه داشته باشد. این کشور یک کمبود ساختاری دارد و هر زمان که قیمتها در بازار فلزات لندن جذاب به نظر برسد، به ذخیره سازی مس اقدام می کند. بعلاوه چین همواره دیدگاه بلندمدت و نیازهای آتی خود را در نظر می گیرد.

بر اساس گزارش اویل پرایس، این تحلیلگر پیش بینی کرد قیمت مس در اواخر سال ۲۰۲۰ رشد بیشتری پیدا خواهد کرد و مشابه افزایش قیمت مس پس از بحران مالی جهانی سال ۲۰۰۹ خواهد بود. هر پوند مس در ژانویه سال ۲۰۰۹ به رکورد اندک یک دلار و ۳۲ سنت نزول کرد و سپس تا آوریل سال آینده به مرز سه دلار و ۵۵ سنت صعود کرد و در فوریه سال ۲۰۱۱ به چهار دلار و ۵۸ سنت (بیش از ۱۰ هزار دلار در هر تن) رسید.

برچسب ها:

افزایش قیمت مس ،چین ،مس