نماد برتر- ارشناس مسائل اقتصادی با تاکید بر اینکه اخذ مالیات بر خانه های خالی در همه جای دنیا کاربرد دارد گفت: باید تعاریف استانداردی برای خانه های خالی در ایران درنظر گرفته شود تا بتوان این قانون را بخوبی اعمال کرد.
به گزارش نماد برتر، طی چند سال اخیر مسکن به خصوص در کلانشهرها بالای 250 درصد رشد قیمتی داشته . از سوی دولت نقشه ها و طرح هایی برای کنترل قیمت ها صورت گرفته که یکی از این طرح ها مربوط به خانه های خالی و گرفتن مالیات از صاحبان این خانه ها است. در نهایت بعد از کش و قوس های فراوان دولت امسال سازمان امور مالیاتی را موظف به اخذ مالیات از خانه های خالی کرده است.
مسعود سعادتمند کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به اینکه آمار خانه های خالی واقعی نیستند عنوان کرد: معمولا برای جابجایی ها باید درصدی از واحدهای مسکونی در شهرها خالی باشد و نباید تمام خانه های شهر پر باشد.
وی افزود: اگر در این شرایط خانه های مازاد وارد بازار مسکن شود این بازار در بخش قیمت ها به خصوص اجاره بها به تعادل قیمتی می رسد.
این کارشناس مسائل اقتصادی معتقد است: دولت در بخش اخذ مالیات در این حوزه دشواری های زیادی دارد چرا که در ابتدا باید مشخص شود چه تعداد خانه خالی وجود دارد و یا مثلا خانه ویلایی در خارج از تهران و حومه که افراد در سال گاهی به آنجا سفر کرده و چند روزی در آنجا اقامت دارند نیز جزو این خانه ها محسوب می شود یا خیر.
وی ادامه داد: البته ناگفته نماند در برخی مناطق تهران به خصوص بالای شهر خانه خالی کمتر پیدا می شود و حتی متقاضی خانه بسیار زیاد است و مشاوران املاک فایلی برای معرفی ندارند و می توان به وضوح گفت که در آمار خانه های خالی در کشور اغراق شده است.
سعادتمند با اشاره به اینکه اخذ مالیات از خانههای خالی یک منبع درآمد برای دولت محسوب می شود بیان کرد: این موضوع یک بحث قابل قبول است که در همه جای دنیا استفاده می شود و تعاریف مشخصی نیز دارد که باید در ایران نیز تعاریفی مشخص پیدا کرده تا به خوبی اعمال شود.
کارشناس مسائل اقتصادی در پایان گفت: باید این را در نظر گرفت که اخذ مایات از خانه های خالی تاثیری بر روند بازار مسکن ندارد چون با اخذ مالیات بر عایدی سرمایه متفاوت است.