به گزارش پایگاه خبری راد، صبح امروز با حضور خبرنگاران تفاهم نامهای بین محمد مخبر، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و علیرضا تابش، رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی منعقد شد. بر اساس این تفاهمنامه ستاد اجرایی فرمان امام وظیفه تأمین و تخصیص منابع مورد نیاز به موقع و مطابق با برنامه زمانبندی و اجرایی و حضور در کمیته مشترک راهبری تفاهمنامه را بر عهده دارد. بنیاد مسکن نیز وظایفی از جمله حضور در کمیته مشترک راهبری، شناسایی مشمولان، مدیریت بازسازی واحدهای مسکونی خانوارهای مشمول، اعمال کنترل نظارت فنی بر اجرای پروژهها و… را بر عهده خواهد داشت. ستاد اجرایی فرمان امام (ره) مبلغ ۳۰ میلیارد تومان را به عنوان بخشی از هزینههای تعمیر و تکمیل واحدهای آسیب دیده پرداخت میکند. این اعتبارات در سه مرحله پرداخت میشود.
اختصاص اعتبار به ۷۰ هزار واحد مسکونی سیلزده
در جریان این نشست علیرضا تابش، رئیس بنیاد مسکن گفت: تاکنون برای نوسازی و تعمیر ۷۰ هزار واحد مسکونی سیلزده در مناطق مختلف کشور اعتباراتی شامل تسهیلات و کمک بلاعوض اختصاص دادهایم. با این وجود میدانیم که با این ارقام نمیتوان خانهها را تکمیل و نوسازی کرد و بنابراین باید به مردم برای تکمیل آورده شأن کمک شود. این تفاهمنامهای که امروز امضا میکنیم به این منظور انجام میشود.
به گفته تابش مبلغ ۳۰ میلیارد تومان در مرحله اول از سوی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) به این منظور اختصاص پیدا میکند و در مراحل بعدی نیز به تدریج ارقامی اضافه خواهد شد.
وی با اشاره به همکاری دیگر دستگاهها برای کمک به نیازمندان سیل زده، خاطر نشان کرد: بنیاد مستضعفان به واحدهای تخریبی هشت تن سیمان رایگان و به واحدهای تعمیری یک تن سیمان رایگان اختصاص داده است. همچنین از صنایع و کارخانجاتی که در این زمینه میتوانند کمک کنند درخواست مساعدت داریم. با وزارت نفت، بسیج مستضعفین و برخی تولید کنندگان عمده نیز قرارداد بستهایم.
تعهد ایجاد ۳۵ هزار شغل در مناطق سیلزده
در ادامه این نشست محمد مخبر، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) با بیان اینکه از ساعات اولیه وقوع سیل در تمامی استانها حضور فعال پیدا کردیم، تاکید کرد: تاکنون سه میلیون قلم کالا و اقلام مورد نیاز به سیل زدگان اختصاص دادهایم. چهار موضوع را هم برای مراحل بعد از سیل در نظر گرفتهایم؛ یکی ۳۰ هزار بسته لوازم خانگی بود که در حال واگذاری است و تا پایان اردیبهشت ماه پرداخت میشود. این اقلام ۱۰۰ درصد ایرانی است. همچنین بخشنامه کردیم که لوازم مورد نیاز از کارخانجات نزدیک محل سیل تأمین شود. این رویکرد باعث شد تا یک کارخانه یخچال سازی در لرستان و یک کارخانه دیگر در کارخانه در خراسان بعد از مدتها با مشکل تولید مواجه بودند، مجدداً فعال شوند.
مخبر تصریح کرد: تقبل کردیم که با تشخیص بنیاد مسکن آورده افرادی را که قادر به ساخت واحدهای مسکونی خود نیستند را تأمین کنیم. البته ارقام متفاوت است و بنا به نیاز افراد انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه تعداد زیادی از مردم سیل زده شغل خود را از دست دادهاند، افزود: ایجاد ۱۴ هزار شغل مستقیم و ۳۵ هزار شغل غیر مستقیم را تقبل کردهایم و هر هفته شغل ایجاد میکنیم. حدود ۵۵۰ میلیارد تومان برای مشاغل خانگی اختصاص دادهایم و امیدواریم که بتوانیم تا پایان سال به رقم ۳۵ هزار شغل دست پیدا کنیم.