به گزارش پایگاه خبری راد، محمدعلی ولیداد - معاون اجرایی طرح فهام شرکت توانیر - با اشاره به تجهیز تمامی چاههای کشاورزی به کنتورهای هوشمند طرح فهام، از فراهم شدن امکان پایش آب برداشت شده از چاهها بر اساس انرژی مصرفی از سوی وزارت نیرو خبر داد.
وی با اشاره به عملکرد این دفتر در سال گذشته، به اجرای ۹ اقدام فنی در این طرح اشاره کرد که مواردی چون ایجاد و راهاندازی ۶ مرکز کنترل با ظرفیت ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نقطه اندازهگیری برای پوشش تمامی مشترکان دیماندی و چاههای کشاورزی کشور در شش شرکت توزیع برق تهران، مشهد، اهواز، زنجان، بوشهر و اصفهان از آن جمله است.
بنا بر اعلام وزارت نیرو، همچنین کاهش ۲۵۰۰ مگاوات از دیماند مصرفی در ساعات پیک، ارسال گزارش دستکاری در کنتورها برای مرکز کنترل و کاهش تلفات غیر فنی، افزایش رویتپذیری و بهرهبرداری، نصب یک میلیون کنتور هوشمند برای مشترکان ۳ فاز خانگی و تجاری پرمصرف و مدیریت سمت تقاضا از دیگر اقدامات این دفتر در سال گذشته به شمار میرود.
از سوی دیگر، در گزارش این دفتر با تاکید بر اولویت تکمیل اجرای پروژه اقتصاد مقاومتی طرح فهام تصریح شده است که شرکتهای توزیع برق شهرستان مشهد، تهران بزرگ، زنجان و بوشهر به عنوان نمایندگان شرکت توانیر و ناظران اجرا و تکمیل طرح انتخاب شدند و شرکت توانیر نیز به عنوان یک نهاد بالادستی با تشکیل ۲ معاونت مهندسی و اجرایی، انجام فعالیتهای فنی و اجرایی را برعهده دارد.
همچنین برای اجرای طرح در سال ۹۸ مذاکراتی با شرکتهای پیمانکار و شرکتهای کنتورساز انجام و آمادگی این شرکتها برای تأمین کنتورهای مورد نیاز اعلام شده است.
این گزارش در ادامه تدابیر و اقدامات پیشبینی شده امنیتی طرح فراسامانه هوشمند اندازه گیری و مدیریت انرژی (فهام) را بیان میکند و نخستین راهبرد سند "افتا" را الزامی بودن تأمین امنیت زیرساختهای حیاتی کشور میداند و میافزاید: از آنجا که طرح فهام نیز یک زیرساخت حیاتی کشور جهت مدیریت و پایش بخش توزیع برق است، باید جهت تأمین امنیت آن سازوکارهای لازم مطابق سند ذکر شده در نظر گرفته شود.