به گزارش پایگاه خبری راد، غلامحسین محسنی اژهای در حاشیه مراسم معارفه رئیس سازمان پزشکی قانونی در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که در بحث فضای مجازی به مردم توصیه کردید که تحت تأثیرفضاسازیها قرار نگیرند اما برخی سازمانهای مسئول به دنبال تنش در این رابطه هستند، توصیهتان به دستگاههایی که باید نظارتهای بیشتری داشته باشند چیست؟ گفت: امروز یکی از مسائلی که مورد توجه از سوی دوست و دشمن است بحث فناوریهای جدید است.
وی افزود: قوه قضائیه به شدت مدافع این است که کل کشور از فناوریهای جدید استفاده صحیح کند. امروز دشمن و برخی از تروریستها و باندهای مافیایی و کلاهبرداران و مرتکبین جرایم مختلف از این فضا استفاده میکنند و حقیقتاً موجب افزایش جرم و جنایت و منجر به افزایش کار برای قوه قضائیه میشوند و ناامنی در کشور را ایجاد کرده و آرامش را برهم میزنند.
محسنی اژهای بیان کرد: مسائل اخلاقی و ارزشی که در جامعه باید مطرح شود به خصوص در طبقه جوان و نوجوان، امروز تحت تأثیر این فضاسازیها و بداخلاقی قرار میگیرد و به همین منظور همه دستگاههای مسئول به خصوص شورای عالی فضای مجازی که ریاست آن بر عهده رئیس جمهور است یک عنایت بیشتری برای ساماندهی برخی از امور و مسائل مرتبط با فضای مجازی داشته باشند.
وی ادامه داد: اگر چنانچه ما تأخیری در رابطه با ایجاد زیر ساختهای بومی و ملی داشته و ساماندهی نکنیم قطعاً بعداً هزینههای بیشتری باید پرداخت کنیم. بنابراین توصیه قوه قضائیه این است که جلوی جرایم را بگیرند و به سایر مسئولان ذیربط هم توصیه میشود زیرساختهای خود را بومی کنند چرا که فضای مجازی رها شده به ضرر کشور است. هم از طرق گوناگون و هم از طریق سیاسی، اقتصادی، اخلاقی و امنیتی رها بودن فضای مجازی به ضرر است و امیدواریم اقدامات مناسبی در این راستا انجام شود.
معاون اول رئیس قوه قضابیه در پاسخ به این سوال که اقدامات و همکاریها در راستای کنترل فضای مجازی به کجا رسیده است، گفت: بنده عضو شورای عالی فضای مجازی نیستم اما تا جایی که اطلاع دارم برای مدیریت این فضا تلاشهایی میشود. همچنین در حمایت از پیام رسان های داخلی تأخیری در این زمینه وجود دارد.
وی اضافه کرد: باید بیشتر از این از پیام رسانهای داخلی حمایت میشد. در زیرساختهای داخلی و بومی که باید انجام میشد هم تأخیر داریم که باید تلاشهایی در این زمینه انجام شود. کمکهایی در حال انجام است که باید به سرعت آن افزوده شود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که در رابطهها با گرانیها کمیتهای در استانها تشکیل دادهاید اما هنوز هیچ موفقیتی در این رابطه رخ نداده، آیا مقابله اساسی با گرانیها و دلالان انجام شده است؟ گفت: مقابله اساسی در برابر گرانیها متولی دارد که آن هم دولت، صنوف و تعزیرات حکمومتی است که نقش اصلی را باید ایفا کند.
وی تصریح کرد: قوه قضائیه از ماهها قبل بلکه بیش از یکسال قبل اعلام کرد چنانچه دولت در این زمینه کمکی بخواهد غیر از وظایف ذاتی خود که مشمول این میشود که اگر کسی احتکار عمده کرده باشد و یا گران فروشی کند یا اگر تقلبی داشته باشد، برخورد با این موارد وظیفه ذاتی دستگاه قضا است اما غیر از این موارد که امروز قانون گذارآنها را برعهده دولت گذاشته است، باید دولت پیش قدم باشد. ما گفتیم حتی در اموری که طبق قانون بر عهده قوهقضائیه نیست کمک میکنیم. دادستان کل کشور با همکاری تعزیرات سندهایی را به وجود آوردند و در استانهای مختلف تلاش کردند که البته این اقدامات مؤثر بوده است. اما اگر چنانچه دستگاهای مسئول به طور جد به میدان نیایند دستگاه قضا به تنهایی نمیتواند همه گران فروشیها را حل و فصل کند چرا که اینها منشأ هایی دارد که دست قوه قضائیه نیست.