به گزارش پایگاه خبری راد ،وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) در تیر ماه سال ۱۳۹۰ از ادغام دو وزارتخانه صنایع و معادن و بازرگانی تشکیل شد، اما دو سال پیش بعد از پیروزی حسن روحانی در دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری بحث تفکیک این دو وزارتخانه مطرح و دولت تاکنون سه بار این طرح را به مجلس شورای اسلامی تقدیم کرده است که هر سه بار نیز با رأی منفی نمایندگان مواجه شد.
با این حال رئیسجمهوری همچنان تفکیک وزارتخانهها را یک ضرورت دانست و چند ماه پیش نیز محمود واعظی، رئیس دفتر رئیسجمهوری مجدداً اعلام کرد که دولت خواهان تشکیل وزارت بازرگانی است و باید تلاش کنیم و از مجلس بخواهیم که هرچه سریعتر، حتی اگر لازم باشد با قید دو یا سه فوریت، وزارت بازرگانی دوباره تشکیل شود. بنابراین به نظر میرسد بحث تفکیک وزارتخانهها به پایان نرسیده و همچنان از سوی دولت دنبال میشود.
در این رابطه حسین ابراهیمی - رئیس انجمن ملی حمایت از حقوق مصرفکنندگان - در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: تفکیک وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) و استقلال وزارت بازرگانی باعث میشود توجه به موضوع بازار بیشتر شود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر بازار در حاشیه قرار گرفته است، تصریح کرد: با توجه به اینکه مأموریت این وزارتخانه حمایت از تولید و اشتغال است و این بحث در مقابل بازار قرار میگیرد، یک سیستم دولتی واحد تصمیمگیرنده دچار پارادوکس میشود.
رئیس انجمن ملی حمایت از حقوق مصرفکنندگان تفکیک وزارت صنعت، معدن و تجارت را در شرایط فعلی به نفع کشور دانست و گفت: اگر یک وزارتخانه مستقل وظیفه تجارت و نظارت بر بازار را بر عهده بگیرد، میتواند در راستای حل مشکلات مؤثر باشد.