به گزارش پایگاه خبری راد، فاطمه مقیمی، اظهار کرد: همانطور که در بسیاری از کشورهای دنیا نیز بنگاههای اقتصادی برای خود یک مسئولیت اجتماعی در نظر گرفته و در چارچوب آن اقدامات گستردهای انجام میدهند، ما در ایران نیز این موضوع را همواره در دستور کار داشتهایم و اتاق بازرگانی تلاش کرده با فعال کردن کمیسیون امور اجتماعی به طور جدی این مسائل را دنبال کند.
به گفته وی این مسئولیتهای اجتماعی در دو چارچوب مجزا عمل میکند. از یک سو برنامهریزیهای دائمی که در چارچوب آن طرحهایی همچون ساخت مدرسه یا بیمارستان دنبال میشود و از سوی دیگر تلاش برای امدادرسانی و کمک در اتفاقات غیر مترقبه و طبیعی که حادثه سیل اخیر جزئی از آن به شمار میرود.
این عضو اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه اتاق بازرگانی پس از سیل اخیر تلاش کرد در کوتاهترین زمان ممکن خود را برای کمکرسانی به آسیب دیدهها آماده کند، تصریح کرد: پس از حادثه اخیر ما تلاش کردیم با هلال احمر ارتباط گرفته و اقدامات خود را هماهنگ کنیم و پس از آن در جریان جلسات و اعلامیههای مختلف تلاش شد کمکهای نقدی و غیر نقدی بخش خصوصی تجمیع شده و به سمت مناطق سیل زده فرستاده شود.
مقیمی با تاکید بر اینکه حضور اتاق بازرگانی و بخش خصوصی در مناطق سیل زده کوتاه مدت نخواهد بود، اظهار کرد: پس از عبور از روزهای ابتدایی حادثه، بسیاری از مسائل مهم و کلیدی در فرایند بازسازی این مناطق آغاز خواهد شد. بخش خصوصی در حوزههایی همچون شهرسازی و مدرسه سازی تجربه قابل توجهی دارد و ما تلاش میکنیم تا بازسازی و اسکان سیل زدهها در کنار آنها بمانیم.
وی اضافه کرد: آنچه که در این فرایند بیشترین اهمیت را دارد سرعت بخشیدن به اقدامات اساسی در این حوزه است. برای مثال در خوزستان با رسیدن به تابستان و افزایش دما، عملاً امکان زندگی سیل زدهها در چادرهای موقت وجود ندارد و باید با تجمیع توان و کمکها راهی برای تغییر محل اسکان آنها پیدا کرد.
این فعال بخش خصوصی در پاسخ به این سوال که رابطه اتاق بازرگانی با دولت در حمایت از سیل زدهها چگونه تعریف میشود نیز گفت: تلاش ما در این حوزه تجمیع توانایی و رسیدن به حداکثر ظرفیت برای کمک به اقشار آسیب دیده است. ما در این حوزه ضمن حفظ استقلال خود، به نقش هلال احمر و توانایی که دولت در تقسیم کمکها دارد واقفیم و از این رو در روزهای گذشته با برگزاری جلساتی تلاش شده هماهنگی حداکثری شکل بگیرد و همین روال نیز ادامه پیدا کند.
از روزهای ابتدایی سیل مجموعه دولت و دیگر بخشها بهویژه نیروهای مسلح با تمام توان پای کار آمدهاند اما از طرف دیگر بر اساس مفهوم بینالمللی " مسؤولیت اجتماعی بنگاهها" با توجه به اینکه بنگاههای اقتصادی از منابع عمومی کشور استفاده میکنند، انتظار برعهده گرفتن مسئولیت اجتماعی در چنین شرایطی از سوی آنها دور از ذهن نیست و شاید با مطرح شدن و آشنایی بیشتر بخشهای مختلف با مفهوم مسئولیت اجتماعی بتوان آثار مخرب حوادث طبیعی را با شیب تندتری جبران کرد.