11:16 | پنجشنبه 8 آذر 1403
Research Analysis Debriefing Day
حل معضل بیکاری با افزایش قدرت خرید مردم

1396/09/21 14:02

یک مقام مسئول کارگری تاکید کرد:

حل معضل بیکاری با افزایش قدرت خرید مردم

پایگاه خبری راد: به اعتقاد عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار، راه حل معضل بیکاری در مقابله با واردات قاچاق، بالا بردن توان خرید مردم، گسترش فرهنگ خرید و مصرف کالای ایرانی و حمایت از تولیدکنندگان داخلی است.

به گزارش پایگاه خبری راد، علی اصلانی، با اشاره به طرح اشتغال فراگیر در بودجه سال ۹۷، گفت: این طرح شامل چند طرح مجزا نظیر کارورزی فارغ التحصیلان و مهارت آموزی است و دولت امیدوار است با اجرای آن بخش اعظمی از بازار کار را ساماندهی و معضل اشتغال را حل کند.

وی ادامه داد: طرح کارورزی از ابتدا مورد مخالفت گروه‌های کارگری بود و برخلاف مسئولان دولتی که آن را طرحی راهگشا برای حل بیکاری می‌دانند اعتقاد ما این است که این طرح جز بهره‌کشی از نیروی کار نتیجه‌ای ندارد.

اصلانی افزود: علیرغم اعلام مسئولان وزارت کار تاکنون هیچ گزارش یا آماری از میزان استقبال کنندگان و تعداد دقیق ثبت‌نام‌ها در طرح کارورزی ارائه نشده و چنین مساله ای هم اتفاق نمی‌افتد چون اعتقاد ما این است که طرح کارورزی در  گذشته شکست خورده است.

این عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار با اشاره به پیچیده بودن موضوع اشتغال در کشور گفت: با مهارت آموزی و کارورزی اشتغال ایجاد نمی‌شود چون فارغ التحصیلان دانشگاهی به امیدی سر کار می روند تا ضمن داشتن شغل درآمدی هم داشته باشند ولی کدام دانشجوی تحصیلکرده حاضر است با رقم اندک تمام وقت در خدمت کارفرما باشد و تجربه کسب کند.

وی تاکید کرد: اگر دولت به دنبال حل معضل بیکاری است راهش مقابله با قاچاق کالا و تقویت فرهنگ خرید کالای ایرانی است. راهش این است که قدرت خرید کارگر و طبقه ضعیف جامعه بالا برود تا بتواند کالای داخلی خریداری و به حفظ اشتغال کارگران کارخانه‌ها کمک کند.راهش این است که مشکل بدهی و تامین مواد اولیه تولیدکنندگان را برطرف کند.

اصلانی درعین حال با اشاره به فعالیت ۱۸ صندوق بازنشستگی در کشور گفت: اکثر این صندوق‌های در وضعیت ورشکستگی قرار گرفته‌اند و متاسفانه هر سازمانی به تشخیص خود یک صندوق تاسیس کرده است. امروز صندوق‌های بازنشستگی به یک ابرچالش جدی برای کشور تبدیل شده‌اند که متاسفانه فقط پول می گیرند و کسی را بازنشسته نمی‌کنند سوال اینجاست که پولی که کارگران و کارمندان به صندوق‌ها واریز کرده‌اند کجا می‌رود که فرد نمی تواند از حق قانونی خود در دوران بازنشستگی استفاده کند.

بعه گفته این مقام مسئول کارگری، صندوق  بازنشستگی فولاد ۹۷۰۰ نفر شاغل دارد و ۸۳ هزار نفر بازنشسته هستند که با ادامه چنین روندی،‌ وضعیت و سرنوشت بازنشستگان آن مشخص نیست.