00:06 | سه شنبه 18 دي 1403
Research Analysis Debriefing Day
چین و ژاپن نیاز ما به چادر مشکی را بهتر درک کرده‌اند!

1396/04/14 13:55

معاون وزیر صنعت:

چین و ژاپن نیاز ما به چادر مشکی را بهتر درک کرده‌اند!

پایگاه خبری راد - معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: تولیدکننده چینی و ژاپنی نیاز ما به چادر مشکی را بهتر درک کرده‌اند و با تولید پارچه چادر مشکی، آن را از طریق کشورهای عربی وارد ایران می‌کنند.

به گزارش پایگاه خبری راد، محمود نوابی در مراسم رونمایی از لوح ثبت جهانی نقش میناخوانی فرش دستباف ورامین که عصر سه‌شنبه در کاخ موزه نیاوران برگزار شد، با تاکید بر اینکه فرش دستی ایرانی باید با محوریت صادرات تولید شود، تصریح کرد: یکی از مشکلات اساسی که گریبانگیر همه حوزه‌های صادراتی از جمله صادرات فرش دستباف ایرانی است، بحث نبود شرکت‌های تخصصی صادراتی است.

رئیس سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان ادامه داد: امروز متاسفانه به گونه‌ای عمل می‌شود که انتظار داریم خود خریدار محصولی را بخرد، ارزیابی و بسته‌بندی کند و بعد از تطابق استانداردها و بازاریابی، آن را به کشور مقصد بفرستد. در حالی که این فرآیند بسیاری از فرصت‌های اقتصادی را از ما می‌گیرد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به تبعات نبود شرکت‌های تخصصی صادراتی گفت: ما مشاهده کردیم که در ایام گذشته فرصت‌های مناسبی مانند به دست آوردن بازار صادرات قطر و روسیه پیش پای ما قرار گرفت که یکی از عواملی که باعث شد نتوانیم از این فرصت‌های ناب به خوبی استفاده کنیم، همین بحث غیبت شرکت‌های تخصصی صادراتی از فضای اقتصادی کشور بود.

وی در ادامه با بیان اینکه باید از تمام ظرفیت‌های موجود داخلی استفاده کرد، گفت: ما هم‌اکنون در تولید چادر مشکی با کیفیت نانو، ۶۰ میلیون متر ظرفیت خالی داریم اما شاهد هستیم که تولیدکننده چینی و ژاپنی نیاز ما را بهتر درک کرده‌اند و با تولید پارچه چادر مشکی آنها را از طریق کشورهای عربی وارد ایران می‌کنند.

وی با اشاره به اهمیت فرش در حوزه اقتصاد نیز اظهار کرد: حوزه فرش دستباف یک حوزه با اشتغال پایدار و محصول ماندگار است که باید جایگاه خود را در اقتصاد مقاومتی به دست بیاورد و با طرحی که اکنون در مجلس در این حوزه مطرح شده است، بسیاری از مشکلات بافندگان فرش دستی رفع خواهد شد و فضای کار برایشان مهیاتر می‌شود.

به گزارش ایسنا، محمدرضا مس‌فروش - رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران - نیز در این مراسم، فرش ایرانی را هویت اقتصاد ایران دانست و گفت: موضوعی که باید به آن در حوزه فرش توجه کرد صادرات است. به گونه‌ای که پیش از این نیز به طور سنتی وقتی صحبت از صادرات محصولات ایرانی می‌شد، چند محصول مانند پسته و فرش در صدر لیست صادرات قرار داشتند اما امروز شاهد هستیم که به خاطر شرایط خاص سیاسی و اقتصادی حاکم بر سال‌های اخیر جایگاه فرش دستباف ایرانی در بازارهای جهانی تنزل پیدا کرده که باید این امر به طور ویژه مورد توجه قرار بگیرد تا این محصول به جایگاه واقعی خود دست یابد.

وی همچنین با اشاره به دو تفاهمنامه در حوزه فرش با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: در حال حاضر دو تفاهمنامه در حوزه فرش به امضا رسیده که یکی در خصوص تشکیل انجمن طراحان فرش دستباف است که در وزارت ارشاد ثبت شده و به زودی دارای ساختار منظم و مکان فیزیکی خواهد شد و دیگری موضوع احداث مرکز نوآوری و شکوفایی در حوزه فرش است که در آن موضوع رنگ و تولید و ترمیم و مدیریت فرش در فضای خلاقانه مورد بررسی قرار می‌گیرد که منجر به تولیداتی باکیفیت و فرآیند ترمیم و نگهداری دقیق و کم‌هزینه شود.

مس‌فروش همچنین با اشاره به آمارها از بافندگان فرش در تهران گفت: بر اساس آمار موجود، در حال حاضر ۵۲ هزار نفر بافنده در تهران مشغول به کار هستند که از این تعداد در سال ۹۳، ۲۷ هزار نفر بیمه بودند که متاسفانه در حال حاضر آمار بیمه‌شدگان به کمتر از ۱۱ هزار نفر رسیده است.

وی در ادامه با ذکر دیگر آمارها در حوزه فرش گفت: در استان تهران نزدیک به ۲۹ مورد جواز فرش دستباف صادر شده و ۱۲۴ تعاونی فرش دستباف نیز وجود دارد. همچنین در حوزه صادرات، تهران به عنوان بزرگ‌ترین حوزه اقتصادی کشور، ۴۷.۵ درصد از کل صادرات فرش ایران را انجام می‌دهد که این رقم معادل ۱۳۰ میلیون دلار از ۲۸۰ میلیون دلار کل صادرات فرش در کشور است.در ادامه این مراسم

در این مراسم که با حضور مسئولان شهری و استانی و همچنین مسئولان صنعت، معدن و تجارت استان تهران برگزار شد، از لوح ثبت جهانی فرش دستباف ورامین رونمایی شد و بافندگان و طراحان برتر در استان مورد تقدیر قرار گرفتند.