به گزارش پایگاه خبری راد، در سال گذشته قارچهای سمی بیش از ۶۰۰ نفر از ایرانیها را راهی بیمارستان کرد و حتی متاسفانه باعث مرگ تعدادی از هموطنان شد. با توجه به آغاز فصل بهار و رشد قارچها در طبیعت و خطرات احتمالی ناشی از مصرف این قارچها، مریم مغانلو –رئیس گروه گیاهی سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرد: ضروری است با نزدیک شدن به فصل بهار و شرایط مساعد جهت رویش گونههای مختلف گیاهی و بهویژه قارچها در مناطق مختلف کشور، هموطنان در خصوص جمعآوری و استفاده از قارچها و گونههای گیاهی دقت نظر لازم را انجام دهند و حدالامکان از مصرف قارچ های خودرو و گیاهان وحشی ناشناخته اجتناب کنند.
وی با بیان اینکه در بهار سال ۹۷، استفاده از قارچهای سمی مشکلاتی را برای برخی شهروندان ایرانی ایجاد کرد و حتی متاسفانه باعث فوت تعدادی از هموطنان شد، گفت: البته بارها اطلاعرسانی شده است که شناسایی و تشخیص قارچ خوراکی از قارچ سمی آسان نیست و تنها افراد متخصص و با تجربه توانایی تفکیک بین این قارچها را دارا هستند. باید دقت داشته باشیم که تنها از روی ظاهر، بو و رنگ قارچ نمیتوان بهطور قطعی سمی و غیر سمی بودن آن را تشخیص داد، بنابراین خواهشمندیم هموطنان از جمعآوری و مصرف قارچهای ناشناخته و با توصیه افراد غیر متخصص خودداری کنند.
رئیس گروه گیاهی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: مصرف گیاهان و قارچها توسط سایر جانوران نشاندهنده غیر سمی بودن آنها برای انسان نیست، همچنین با فرض اینکه جوشاندن یا حرارت دادن باعث حذف سمیت گونههای مختلف گیاهی و قارچ ها میشود، نباید سلامت خود و عزیزانمان را به خطر بیندازیم.
مغانلو تأکید کرد: درست است که مصرف گیاهان بهویژه گیاهان دارویی توصیه میشود اما مصرف خودسرانه و بدون کسب اطلاعات لازم از افراد با تجربه و متخصص در مورد خواص و ترکیبات گیاهان صحیح نیست. ضمن اینکه برخی گیاهان فقط در مراحل رشدی خاص یا قسمتهایی از اندام و بافتهای آن قابل استفاده و خوردن است یا در دوز بسیار کم و پایین قابل استفاده هستند و در غیر این صورت مسمومیتهای شدیدی را به دنبال خواهند داشت.
رئیس گروه گیاهی سازمان حفاظت محیط زیست در پایان گفت: ضروری است که مردم بومی و مسافران در هنگام طبیعتگردی و سفر به نقاط مختلف، جهت حفظ سلامت و ایمنی خود از مصرف گیاهان و قارچهای خودرو و ناشناخته پرهیز کنند و به منظور حفظ پوشش گیاهی مناطق مختلف کشور از جمعآوری و برداشت بیرویه گونههای گیاهی جلوگیری به عمل آورند.