به گزارش پایگاه خبری راد، دکتر حسین روغنی ممقانی، عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی سهند تبریز، با اشاره به اهمیت استفاده از جوهرهای ضد جعل، گفت: به منظور ارتقای امنیت اسناد مالی و امنیتی کشور و قیمت بالای این نوع جوهرها لازم است تا نسبت به تولید این جوهرها در کشورها اقدام میشد؛ از این رو در طرح حاضر موفق به تولید نیمهصنعتی یک نانو جوهر پایه "آبی" شدیم که بهطور همزمان از دو نوع خواص نوری برخوردار است، بهنحویکه میتوان از آن جهت ضد جعل کردن اسناد مالی و امنیتی استفاده کرد.
وی ادامه داد: از مهمترین نتیجه این طرح میتوان به صرفهجویی قابلتوجه در هزینههای تأمین جوهرهای ضد جعل و همچنین افزایش قابلتوجه ضریب امنیت این جوهرها اشاره کرد.
روغنی خاطر نشان کرد: نانوجوهرهای تولید شده در این طرح بر خلاف نمونههای مشابه موجود در بازار، به طور همزمان از دو خاصیت "نوری فتوکرومیک" و "فلورسانس" به عنوان نشانههای امنیتی بهره میبرند؛ به این معنی که هنگامیکه این جوهر در معرض تابش فرابنفش قرار میگیرد، ضمن تغییر رنگ، تابش فلورسانس نیز خواهد داشت. همچنین حضور گروههای عاملی قطبی در ساختار این نانوجوهرها، موجب تثبیت مناسب ذرات آن بر روی کاغذ میشود.
عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی سهند با اشاره به جرئیات این طرح، توضیح داد: در این پژوهش ابتدا لاتکسهایآکریلیک پایه آبی فتوکرومیک حاوی یک درصد وزنی ترکیب "اسپایروپیران" و گروههای عاملی مختلف اپوکسی،هیدروکسیل و کربوکسیلیک اسید تولید شده است. سپس اندازه، مورفولوژی و عاملیت ذرات تولید شده توسط آزمونهای میکروسکوپی و طیفنگاری مورد بررسی قرار گرفت. در انتها قابلیت چاپپذیری و خواص نوری ذرات تولید شده مورد ارزیابی قرار گرفت.
این تحقیقات از سوی دکتر حسین روغنی ممقانی عضو هیأت علمی، امین عبدالهی دانشجوی مقطع دکتری و کیوان سهندی زنگآباد دانشجوی مقطع کارشناسی دانشگاه صنعتی سهند تبریز اجرایی و نتایج آن در مجله ACS applied materials & interfaces با ضریب تأثیر ۸.۰۹۷ منتشر شده است.