به گزارش پایگاه خبری راد، رامین میر نجمی افزود: موانع در مراودات مالی به دلیل تحریمها و در بخشی به دلیل کم کاری با کشورهایی که بازار فروش و محصولات تولیدی کشور هستند، عمده مشکل تولید کنندگان استان در صادرات محصولات تولیدی خود است.
این تولید کننده برتر ملی از سال 47 و از 20 سالگی و با چند کندوی زنبور عسل مشغول به کار زنبورداری شده و از سال 72 با همکاری دیگر زنبورداران استان و منطقه، کار بسته بندی و تولید فرآورده های عسل را آغاز کرده و در حال حاضر چندین بار تولید کننده برتر استانی و ملی در بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی دامی شده است.
وی با اشاره به اینکه صنعت عسل در آذربایجان غربی باید برندسازی شود، خاطرنشان کرد: نباید به تولید و بسته بندی ساده عسل اکتفا کرد، بلکه باید با استفاده از روشهای نوین کشاورزی و صنایع تبدیلی و تکمیلی محصولات به روز که مورد نیاز بازار است را تولید کنیم.
میر نجمی در حال حاضر تعداد کندوی زنبور عسل خود را به 2000 کندو رسانده است و در کنار زنبور داری و تولید عسل، واحد تولیدی با ظرفیت بسته بندی سالانه 450 تن نیز راهاندازی کرده است که به طور مستقیم برای 40 نفر و برای 500 نفر به صورت غیر مستقیم اشتغال زایی ایجاد میکند.
این تولیدکننده برتر ملی یادآور شد: متاسفانه حمایت از تولید کنندگان در امر تسهیل امور اداری در موضوع کشاورزی قراردادی بسیار ضعیف است؛ اگر حمایت ها افزایش یابد توانایی این را داریم که 1500 زنبوردار استانهای آذربایجان شرقی، خوزستان و کردستان را تحت پوشش قرار داده و محصولات آنها را پیش خرید بکنیم.
میر نجمی با اشاره به اینکه با استفاده از دانشهای نوین و سرمایه بخش خصوصی می توان چندین محصول جدید از عسل تولید کرد، افزود: تولید پودر عسل، عسل پوروبیوتیک و عصاره عسل از جمله برنامه های آتی این واحد برای رونق بازار عسل و به طبع آن ارز آوری است، چرا که بازارهای اروپایی مقصد مناسب برای صادرات این گونه محصولات فرآوری شده هستند.
وی ادامه داد: در حال حاضر محصول عسل تولیدی این واحد علاوه بر اینکه به سراسر کشور صادر میشود به کشور های همچون عمان، قطر، چین و عراق نیز صادر میشود که در صورت تولید پودر عسل به اروپا نیز صادرات خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه طبق آمار 10 میلیون دیابتی در کشور شناسایی شده است، افزود: در صورت تولید انبوه پودر عسل این محصول به دلیل نداشتن مضرات شکر میتواند جایگزین شکر شود.
میرنجمی به کاربردهای دیگر پودر عسل در صنعت اشاره کرد و گفت: سالانه مقدار قابل توجهی از نان در کشور بیات و به هدر می رود که در صورت استفاده از پودر عسل در خمیر نان از هدر رفت و بیات شدن سریع نان جلوگیری خواهد شد.