به گزارش پایگاه خبری راد، پیروز حناچی در اختتامیه چهارمین همایش ملی و اولین همایش بینالمللی آتشنشانی و ایمنی شهر با اشاره به زلزلهای در سال ۱۹۹۵ در کشور ژاپن اتفاق افتاد و ۶ هزار کشته بر جای گذاشت گفت: این زلزله باعث شد تا به استانداردهای ایمنی و ساختمانهای غیرمتعارف توجه بیشتری شود و در این زمینه ژاپن از آن زمان برای ایمنسازی تجهیزات اقدام کرد. ژاپن نیز مانند شهر بم در نقشه مناطق کمخطر قرار دارد ولی با زلزلههای متعددی مواجه است و بر روی چهار گسل قرار گرفته است.
حناچی با بیان اینکه هنگامی که زلزله ژاپن اتفاق افتاد آتشسوزیهای مهیبی نیز رخ داد که اکثر تلفات به دلیل این آتشسوزیها بود، گفت: پس از آن ایمنسازی شبکههای حیاتی مانند برق، آب و گاز انجام شد و در همین راستا قطع مسیرهای مواصلاتی در هنگام بروز حادثه از تجربیات این زلزله بود و اگر حادثهای رخ بدهد شریانهای اصلی شهر قطع خواهد شد. در حال حاضر کشور ژاپن در حوزه زلزله تجربیات زیادی را پشت سر گذاشته است و ۱۰ درصد از زلزلهها در این کشور رخ میدهد.
حناچی افزود: آمادگی و تجهیزات از درسهایی بود که در این زلزله بیشتر مورد توجه قرار گرفته است و برای شهر تهران نیز آموزش پرسنل و مردم بسیار حائز اهمیت است و آتشنشانی تهران سرمایههای انسانی بسیاری دارد که در این زمینه فربه است و باید قدر این سرمایهها را بداند چرا که بسیار ارزش دارد.
وی در ادامه با بیان اینکه انتقال تجربیات بینالمللی میتواند در کاهش آسیبهای حوادث بسیار مؤثر واقع شود گفت: ما از خیلی از کشورها در حوزه تجهیزات و آموزش آتشنشانی جلوتر هستیم و موضوع آموزش باید در عرصههای بینالمللی نیز بررسی شود.
حناچی در ادامه افزود: باید از پتانسیل دانشگاهها و استارتآپها در حوزه ایمنی شهر نیز استفاده شود و امیدواریم که خدماتی که استارتآپها ارائه میدهند بیشتر مورد اقبال واقع شود.