10:07 | يكشنبه 4 آذر 1403
Research Analysis Debriefing Day
گاهی تبعیض جنسیتی در بخش تولید اعمال می‌شود

1397/12/07 14:24

گاهی تبعیض جنسیتی در بخش تولید اعمال می‌شود

پایگاه خبری راد: با وجود اینکه بانوان در سال‌های اخیر برای مشارکت در فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی، توانسته‌اند به خوبی عمل کنند اما گروهی از زنان معتقدند بسیاری از قوانین موجود در زمینه تولید و تجارت مردانه است و آنها در اولویت نخست قرار ندارند.

به گزارش پایگاه خبری راد،  هر چند شاخص های جهانی و داخلی از اوضاع کسب و کار ایران اصلا خوب نیست اما شاهد افزایش حضور زنان در عرصه اقتصادی و اشتغالزایی کشور هستیم. فقط زنان عضو کانون زنان بازرگان اتاق های بازرگانی کشور بیش از هزار عضو هستند که حدود 100 هزار اشتغال مستقیم و غیر مستقیم ایجاد کرده اند.

بسته به آمار نهادهای دولتی و تشکل‌های بخش خصوصی، حضور زنان در عرصه‌های اقتصادی همچون صنایع تولیدی، معدنی و کشاورزی کشور نسبت به 10 سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است، برای مثال نرخ مشارکت اقتصادی زنان در ایران از سال ۹۲ تا بهار ۹۶ معادل چهار درصد افزایش داشته است.

نگاهی به وضع فعلی بازار کار ایران نشان می‌دهد زنان ایرانی فاصله زیادی تا وضع مطلوب دارند، چنانکه از ترکیب جمعیت فعال کشور ۸۵ درصد نیروی فعّال را مردان و فقط ۱۵ درصد آن را زنان تشکیل می دهند اما این آمار در کشورهای صنعتی پیشرفته متفاوت است.

بررسی سهم زنان در بازار کار طی سال های ۹۰ تا ۹۶ نشان می دهد که جمعیت فعال زنان به جز سال‌های ۹۲ و ۹۳ در مابقی سال ها با روند صعودی مواجه بوده است.

مریم نصیری خلیلی، عضو هیئت رئیسه کانون زنان بازرگان ایران در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه زنان در عرصه های اقتصادی کشور حضوری چشمگیر دارند، اظهار کرد: فقط در کانون زنان بازرگان مازندران بیش از 70 عضو توانسته‌اند هزار شغل مستقیم ایجاد کنند.

وی در مورد فعالیت زنان بازرگان عضو اتاق بازرگانی مازندران بیان کرد: زنان فعال اقتصادی مازندران در بخش های مختلف صنایع تولیدی، تبدیلی، کشاورزی، معدنی، تجاری و آموزشی مشغول به فعالیت هستند.

وی با بیان اینکه تعدد حضور زنان در عرصه اقتصادی نسبت به سال های قبل افزایش پیدا کرده است، تصریح کرد: فعالیت تولیدی در ایران سخت و دشوار است اما بسته به تمامی مشکلات پیش رو، آینده فعالیت زنان در عرصه های اقتصادی و تولیدی بسیار روشن به نظر می رسد.

نصیری با اشاره به مشکلات پیش روی زنان عرصه اقتصاد و تولید در مازندران، گفت: متاسفانه گاهی تبعیض جنسیتی نسبت به زنان اعمال می شود و زنان نسبت به شرایطی که در آن قرار دارند مواجه با برخی نابرابری‌های جنسیتی هستند.

وی با بیان اینکه نابرابری های جنسیتی قانونی نیست و عرفی است، تاکید کرد: همیشه زنان در اولویت دوم هستند، هر چند آنها بسته به وجه مادری خود نمی توانند شان‌شان را زیر سئوال برده و برای پیشبرد اهداف خویش دست به هر کاری بزنند از این رو فرصت شغل های خوب را از دست می دهند.

رئیس کانون زنان بازرگان مازندران، تعداد زنان فعال اقتصادی استان را زیاد برشمرد و خاطرنشان کرد: بخش قابل توجهی از زنان فعال اقتصادی مازندران در بخش های گردشگری و خدمات فنی و مهندسی مشغول به فعالیت هستند که توانسته اند اشتغال خوبی را برای استان به ارمغان آورند.
انتهای پیام