به گزارش پایگاه خبری راد، معماریانی اظهار کرد: اگر یک بزازی برای خرید 10 طاقه پارچه در بجنورد سرمایه داشت اما با نبود ثبات قیمت آن سرمایه برای خرید هفت طاقه و حالا برای خرید پنج طاقه پارچه کفاف میدهد.
وی با اشاره به اینکه اگر این روند ادامه یابد باید استفاده از متر و قیچی را در بزازیها تعطیل کنیم، افزود: چراکه یک بزازی به تنوع جنس و رنگ و همچنین تعداد زیاد طاقه های پارچه، نیاز دارد تا مشتری بتواند خرید مورد نیاز خود را انجام دهد.
معماریانی ادامه داد: به عنوان مثال یک بزازی یک متر پارچه را با قیمت 30 هزار تومان و در هفته دیگر همان را با قیمت 35 هزار تومان به فروش میرساند که این امر موجب شکایت مشتری میشود و اینجاست که تعزیرات دست به یقه با بزازان میشود این درحالیست که بزازی گناهی ندارد و اشکال کار در ثبات نداشتن قیمت هاست.
وی با اشاره به اینکه بیشتر پارچه های موجود، خارجی هستند، تصریح کرد: یک بزازی در بجنورد به عنوان مثال 10 طاقه پارچه را از تاجر تهرانی یا بنکدار خریداری میکند و زمانیکه این پارچهها به بجنورد حمل میشود، پلیس، آن را به عنوان کالای خارجی و قاچاق کالا، مصادره و به بزازی اعلام میکند که پته گمرکی ( مجوز خروج کالا از گمرک ) ارائه دهد اما آیا برای 10 طاقه پارچه "پته" گمرکی ارائه می شود!؟ و متاسفانه با ارائه فاکتور خرید نیز کار به نتیجهای نمی رسد.
این مقام مسئول با بیان اینکه میزان فروش پارچه در سال جاری افت شدید داشته است، عنوان کرد: فروش پارچه بستگی به فصل دارد؛ به عنوان مثال در اواخر فصل تابستان پارچه های فاستونی و در فصل زمستان پارچه های پشمی خریداری می شود.
وی ادامه داد: آب و هوا و نداشتن سرمای زمستان سبب شد تا مردم تمایلی برای خرید پارچه های پشمی نداشته باشند و از سوی دیگر خرید پارچه از سوی تولیدیهای مانتو و شلوار مدارس در این شهر از شهرهایی همچون مشهد و تهران موجب شد تا بزازان امسال فروش چندانی نداشته باشند. بیشترین پارچه هایی که امسال فروخته شد پارچه های ملحفهای بوده است.