به گزارش پایگاه خبری راد، سیده فاطمه حسینی با بیان اینکه «در راستای انجام وظیفه نظارتی مجلس، از سازمان های مشمول خواسته شده گزارشی از نحوه اجرای بند (ب) ماده ۱۷ قانون برنامه ششم درباره حساب واحد خزانه را ارائه دهند»، گفت: در آخرین جلسه مربوط به این موضوع که در کمیسیون اقتصادی برگزار کردیم، نمایندگانی از سازمان امور مالیاتی، گمرک جمهوری اسلامی ایران و شرکت پالایش و پخش فراورده های نفتی حضور یافتند و درباره نحوه اجرای حساب واحد خزانه توضیحاتی ارائه کردند.
حسینی با بیان اینکه «طبق گزارش ارائه شده از سوی سازمان امور مالیاتی، اجرای پایلوت این ماده قانونی در استان البرز از سوی این سازمان به طور کامل صورت گرفته است»، گفت: گمرک نیز این ماده را به صورت پایلوت اجرا کرد.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس همچنین خبر داد که سازمان امور مالیاتی و گمرک، تا نیمه اسفندماه امسال، این قانون را در سراسر کشور اجرایی میکنند.
حسینی توضیح داد: بر اساس بند (ب) ماده ۱۷ قانون برنامه ششم توسعه کشور، به منظور افزایش سرعت و کارایی گردش حسابهای درآمدی و هزینهای دولت، شفافسازی و ایجاد امکان نظارت برخط، بر کلیه حسابهای دستگاههای اجرائی و کاهش اثرات منفی عملیات مالی دولت بر نظام بانکی، کلیه حسابهای بانکی اعم از ریالی و ارزی برای وزارتخانهها، مؤسسات، شرکتها، سازمانها، دانشگاههای دولتی و اعتبارات دولتی نهادهای عمومی غیردولتی، صرفاً از طریق خزانه داری کل کشور و نزد بانک مرکزی افتتاح میشود. همچنین دستگاههای یادشده موظفند کلیه دریافتها و پرداختهای خود را فقط از طریق حسابهای افتتاح شده نزد بانک مرکزی انجام دهند.
نماینده تهران در مجلس پرداختهای غیرمنظم و غیرمنطبق با سررسیدها، عدم تامین اعتبار پروژههای عمرانی، رسوب منابع در شبکه بانکی و غیره را از جمله پیامدهای ساختار پیشین نگهداری حسابهای دولتی در کشور خواند و گفت: بر این اساس ضرورت دارد که در راستای انجام وظایف نظارتی نمایندگی مجلس و با توجه به اهمیت موضوع، نحوه عملکرد دستگاه ها در اجرای بند (ب) ماده ۱۷ قانون برنامه ششم توسعه کشور را بررسی کنیم و از این منظر، بتوانیم دستگاه های تصریح شده در این ماده را به اجرای آن ملزم کنیم.
حسینی تاکید کرد که پس از پایان بررسیها، گزارش این اقدام نظارتی و نحوه عملکرد دستگاه ها در اجرای حساب واحد خزانه را به رئیس مجلس و نمایندگان ارائه خواهیم کرد.