به گزارش پایگاه خبری راد، کمیته دستمزد شورای عالی کار درآخرین نشست خود مقرر کرده بود که رقم هزینه ماهانه معیشت کارگران در سراسر کشور به شکل دقیقتر بررسی و در جلسه بعد تعیین شود.
در چهارمین نشست کمیته دستمزد، نمایندگان کارفرمایی، کارگری و دولت به عدد سه میلیون و ٧٥٩ هزار و ۲۰۰ تومان به عنوان هزینه معیشت یک خانوار کارگری با میانگین ٣.٣ نفره رسیدند که این عدد بر اساس گزارش مراجع رسمی آماری، تحقیقات میدانی کمیتههای مزد از وضع معیشت خانوار در مناطق و استانهای مختلف و محاسبه تورم کالاهای اساسی سبد معیشت کارگران به دست آمده و با شروع جلسات دستمزد شورای عالی کار در هفتههای آتی مبنای ورود به مذاکرات مزد ۱۳۹۸ قرار خواهد گرفت.
پیش از این نماینده کارگران در شورای عالی کار از افزایش فاصله بین فاصله دستمزد و سبد معیشت کارگران خبر داده و گفته بود که عقب افتادگی مزدی کارگران نسبت به سبد معیشتی که سال گذشته تعیین شد به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده است.
بسیاری از کارشناسان و فعالان حوزه کار بر این باورند که با توجه به فاصله بین حداقل دستمزد و سبد معیشت کارگران، شورای عالی کار باید به سمت واقعی کردن دستمزد سال آینده کارگران برود، چرا که دستمزدهای فعلی جوابگوی معیشت کارگران نیست و باید به شکل منطقی واقعی شود.
شورای عالی کار موظف است همه ساله بر اساس ماده ٤١ قانون کار حداقل مزد کارگران را برای نقاط مختلف کشور و یا صنایع مختلف با توجه به درصد تورم اعلامی از سوی بانک مرکزی و در نظر گرفتن سبد معیشت خانوار تعیین کند.
مرکز پژوهشهای مجلس اخیراً در گزارشی از برآورد خط فقر در شش ماهه نخست سال ۱۳۹۷ اعلام کرد که خط فقر در انتهای سال ۱۳۹۷ تحت تأثیر رشد شاخص قیمت گروههای خوراکی نسبت به سایر گروهها افزایش خواهد یافت. در این گزارش همچنین کاهش قابل توجه قدرت خرید خانوارها و لزوم توجه به سیاستهای حمایتی مورد اشاره قرار گرفته است.
تعیین رقم سه میلیون و ٧٦٠ هزار تومانی هزینه معیشت ماهانه کارگران در حالی است که سال گذشته این رقم دو میلیون و ٤٨٠ هزار تومان اعلام شده بود و اکنون از افزایش یک میلیون و ٢٨٠ هزار تومانی هزینههای زندگی خانوارهای کارهای حکایت دارد.