به گزارش پایگاه خبری راد، به نقل از رویترز، طبق گزارشهای هواشناسی منتشر شده در روز شنبه، شرکت های هواپیمایی و ایرلاین های بسیاری همچنان به دلیل خاکستر و دود غلیظ حاصل از فوران آتشفشان کوه آگونگ واقع در جزیره بالی، پروازهای ورودی و خروجی خود را لغو می کنند.
سخنگوی فرودگاه بین المللی جزیره بالی اظهار کرده است: "با اینکه این فرودگاه فعالیت و کار عادی خود را تقریبا آغاز کرده است اما بسیاری از ایرلاین ها از جمله جت استار و ویرجین استرالیا از انجام پرواز خودداری می کنند".
نماینده شرکت هواپیمایی جت استار استرالیا در صفحه کاربری توییتر خود نوشت:" با اینکه وضعیت آب و هوا در طول یک شبانه روز گذشته عادی بوده است اما پیش بینی های جدیدی که برای امشب صورت گرفته و اعلام شده است، موجب شده که بسیاری از پروازهای این ایرلاین لغو و کنسل شود".
کوه آتشفشانی آگونگ که در شرق جزیره بالی واقع شده است بیش از ۳۰۰۰ متر ارتفاع داشته و آخرین فوران این آتشفشان به سال ۱۹۶۳ میلادی باز می گردد که در آن حداقل ۱۰۰۰ نفر کشته و چندین روستا نیز به طور کلی از بین رفت.
جزیره بالی یکی از مناطق توریستی جنوب شرقی آسیا به شمار می رود که در سال گذشته بالغ بر ۵ میلیون جهانگرد و توریست از این جزیره بازدید کرده اند.
هزاران مسافر و توریست در پی فوران کوه آتشفشان در نزدیکی جزیره بالی اندونزی، در فرودگاههای این جزیره گیر افتاده اند و برای بازگشت به مقاصد خود با مشکل و اختلال روبه رو شده اند.
فوران آتشفشان کوه آگونگ جزیره بالی در هفته گذشته به کلی پروازهای بسیاری را مختل کرد و به عبارتی دیگر، درب های فرودگاه را به روی مسافران و توریست های این جزیره بست.
روز جمعه نیز پروازهای بسیاری از ایرلاین های مختلف نظیر ایرلاین های استرالیا، چین و مالزی تحت تاثیر نگرانی بر سر دودهای غلیظ و خاکسترهای منتشر شده توسط کوه آتشفشان آگونگ، لغو شد.
مقامات مسئول، علت لغو پروازهای ایرلاین های مذکور از فرودگاه این جزیره را کاهش دید شدید، آسیب های جدی به موتور هواپیما و سیستم تهویه آن و از کار افتادن موتور هواپیما و احتمال سقوط هواپیما اعلام کرده اند و خواهان حفظ آرامش از سوی مسافران شده اند چراکه ایرلاین های مذکور تنها به دلیل حفظ جان و سلامت مسافران، پروازهای خود را لغو کرده اند.
سازمان هواشناسی و پیش بینی وضعیت آب و هوا در اندونزی همچنین از احتمال تغییر وضعیت آب و هوای این جزیره سخن گفته و برآورد کرده است که تشدید سرعت و جهت باد به سمت و سوی جزیره بالی، موجب می شود خاکسترها و دودهای حاصل از فوران آتشفشان باری دیگر به هوا رفته، غلظت وجود خاکسترهای آتشفشانی در هوا افزایش یابد و در نهایت، این امر سبب اختلال در پرواز هواپیماها شود.