به گزارش پایگاه خبری راد، افروز بهرامی در مراسم تجلیل از ۱۱ واحد تولیدی صادراتی منطقه آزاد انزلی با بیان اینکه مناطق آزاد اساساً با رویکرد توسعه صادرات در کشور تشکیل شده اند، خاطرنشان کرد: حدود ۵۰ درصد کل صادرات مناطق آزاد از منطقه آزاد انزلی صورت میگیرد که نشانگر تحقق رسالتهای مناطق آزاد مبنی بر تبدیل شدن به قطب صادرات از سوی این منطقه است.
وی با تشریح سیاستهای صادرات غیرنفتی و با بیان اینکه صادرات میتواند موجبات ارزآوری کشور را فراهم آورد، افزود: در این میان منطقه آزاد انزلی با اجرای برنامههای حمایتی و فراهم کردن زیرساختها در ظرف چهار سال اخیر تحولات گستردهای در زمینه افزایش صادرات داشته است.
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات در ادامه با بیان اینکه در حاشیه این مراسم تفاهم نامهای با مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی امضا کردیم که امیدواریم در چارچوب این تفاهمنامه بتوانیم در مناطق آزاد ضریب نفوذ خدمات صندوق ضمانت صادرات و بیمه اعتباری را افزایش دهیم، تصریح کرد: همچنین طی این تفاهمنامه سعی میکنیم مناطق آزاد را در راه رسیدن به رسالت اصلی شأن که تبدیل شدن به قطب صادرات کشور است، نزدیک کنیم.
بهرامی افزود: صندوق ضمانت صادرات ایران در واقع ریسکهای سیاسی و تجاری که صادر کنندگان در روند صادرات ممکن است مواجه شوند را کاهش میدهد و مشکلاتی که با تحقق هر کدام از این ریسکها و پرداخت وجه حاصله از صادرات کالاها و خدمات آنها ممکن است ایجاد شود را بیمه میکند.
وی با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی کشور، بیمه نامههای ما میتوانند جایگزین LC شوند، تصریح کرد: صندوق ضمانت صادرات میتواند برای سرمایه در گردش تجهیزات، کارگاه صدور خدمات فنی مهندسی، سرمایه در گردش بخش تولید که قرار است صادرات انجام شود و حتی زیرساختهای صادراتی حمل و نقل و دیگر پروژههایی که صادرات محور باشند، منابع مالی را با ضمانت نامههای صندوق تأمین کند.
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران با بیان اینکه طی چند وقت اخیر سعی کردیم خدمات صندوق را افزایش و سبد محصولات را متناسب با نیازهایی مطرح شده از سوی صادرکنندگان متنوعتر کنیم، گفت: به عنوان مثال خرید دین محصولات صادراتی و صدور ضمانتنامه هایی که برای خدمات فنی مهندسی از جمله برای حضور در مناقصهها لازم به اجرا هستند را در دستور کار خودمان قرار دادیم و سعی داریم به موازات و یا حتی جایگزین نظام بانکی اینضمانتنامه ها را صادر کنیم.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی، صندوق توسعه صادرات را دارای ظرفیت بالایی برای واحدهای تولیدی و گردشگری کشور عنوان کرد و بر لزوم بهره گیری از ظرفیتهای کشورهای اوراسیا و حاشیه دریای خزر در جهت توسعه صادرات کشور تاکید کرد.
رضا مسرور در مراسم تجلیل از ۱۱ واحد تولیدی صادراتی منطقه آزاد انزلی با تصریح بر اهمیت خدمات صندوق ضمانت صادرات کشور، خواستار افزایش خدمات به صادرکنندگان منطقه آزاد انزلی و استان شد و اظهار کرد: افزایش همکاریهای بین دستگاهی به منظور بالا رفتن ظرفیتهای توسعه صادرات غیر نفتی در راستای توسعه اقتصادی کشور است.
وی گفت: صندوق توسعه صادرات دارای ظرفیت بالایی برای واحدهای تولیدی و گردشگری کشور است و لازم است از ظرفیتهای کشورهای اوراسیا و حاشیه دریای خزر در جهت توسعه صادرات کشور بهره گیری شود.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی خاطرنشان کرد: همچنین از طریق توزیع هدفمند یارانهها، باید منابع کشور را به سمت تولید، صادر کننده و کسانی که در ایجاد اشتغال نقش دارند متوجه کنیم.
مسرور با اشاره به سیاستهای و راهبردهای این سازمان جهت توسعه صادرات غیر نفتی کشور به تجزیه و تحلیل دستاوردهای صادراتی منطقه در سالهای اخیر پرداخت و گفت: باید با استفاده از نرم افزارهای الکترونیک در جهت توزیع کالاهای اساسی و دارو، از اتلاف منابع ارزی کشور جلوگیری کرد.
امروز طی مراسمی تفاهمنامه مشترک بین سازمان منطقه آزاد انزلی و صندوق ضمانت صادرات ایران با هدف حمایت از تولید ملی و افزایش صادرات غیرنفتی توسط مسرور و بهرامی منعقد شد.
در ششمین روز دهه فجر با حضور مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران، ۲ واحد تولیدی صنعتی با سرمایه گذاری ۴۰ میلیارد ریالی بخش خصوصی و اشتغالزایی ۹۵ نفر در منطقه آزاد انزلی افتتاح شد.
بر این اساس شرکت گل پاک به عنوان نماینده شرکت یورودت ایتالیا و با تکنولوژی و دانش این شرکت، با سرمایه گذاری ۱۰ میلیارد ریالی با تولید شویندههای بهداشتی موجبات اشتغالزایی مستقیم برای ۱۰ نفر را فراهم کرده است و سرمایه گذار این شرکت یک ایرانی ساکن ایتالیا است که در راستای سیاستهای جذب سرمایه گذاران و ایرانیان خارج از کشور سازمان منطقه آزاد انزلی، جذب و در این منطقه اقدام به سرمایه گذاری کرده است.
از سوی دیگر طرح توسعه شرکت هفت الماس که یکی از بزرگترین تولیدکنندگان ریل کابینت کشور است، مورد بهره برداری قرار گرفت، این طرح تولیدی از طریق تجهیز ماشین آلات جدید و توسعه کارخانه با میزان سرمایه گذاری ۳۰ میلیارد ریالی زمینه اشتغال ۸۵ نفر را به صورت مستقیم فرآهم و محصولات تولیدی آن به دلیل کیفیت بالا و قیمت مناسب نسبت به نمونههای مشابه خارجی از مقبولیت خوبی در بازار کشور برخوردار است.
بنابراین گزارش بازدید از دو شرکت تولید و صادر کننده نمونه کشوری منطقه که در حوزههای پوشاک و صنایع سلولزی مشغول به فعالیت هستند از دیگر برنامههای بازدید مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران بود.