به گزارش پایگاه خبری راد، امروز (سهشنبه) نشست خبری رئیس سازمان ملی استاندارد ایران برای تبیین برنامهها و مروری بر مهمترین فعالیتهای این سازمان در چهل سال گذشته به مناسبت فرارسیدن دهه مبارک فجر برگزار شد.
به گفته نیره پیروزبخت، واحدهای تولیدی تحت پوشش استاندارد اجباری و تشویقی، یعنی تعداد واحدهای تولیدی که در کشور علامت استاندارد دریافت کردند، در سال ۱۳۹۲ حدود ۲۲ هزار مورد و اکنون حدود ۲۳ هزار مورد است.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران همچنین با بیان اینکه برخی از آزمونهای استانداردهای ۸۵ گانه، باید در داخل و برخی در خارج انجام شود، گفت: اکنون با توجه به تحریمها ممکن است شرایط انجام این آزمونها در خارج از کشور کمی سخت باشد؛ بنابراین در حال مذاکره با برخی کشورها هستیم تا این آزمونها را انجام دهند.
وی افزود: از ابتدای دیماه امسال، سازمان استاندارد بررسیها را درباره رعایت استانداردهای ۸۵ گانه آغاز کرده است و برای این بررسیها هم به یک سال زمان نیاز داریم.
پیروزبخت با بیان اینکه نمیخواهیم سنجش استانداردهای خودرو با مسائل سیاسی و اجتماعی قاطی شود، اظهار کرد: با توجه به مسائل تحریم، ممکن است درباره آزمون استاندارد برخی از قطعات وارداتی خودروها مشکلاتی داشته باشیم، اما تا زمانی که ارزیابی صددرصدی صورت نگیرد، نمیتوانیم بگوییم کدام موارد است.
رئیس سازمان ملی استاندارد ادامه داد: اما امیدواریم طبق قولی که به مردم دادهایم، ایمنی و کیفیت خودروها را بالا برده و تحریم جلوی فعالیت ایمنی و کیفیت را نگیرد.
وی همچنین با اشاره به اینکه اکنون کیفیت بنزین در ایران مناسب است، تصریح کرد: در دوره گرم نمونهبرداریهای لازم انجام شده و مشکلی نبوده است. در دوره سرد هم از دی ماه آزمایشها آغاز شده که هنوز نتایج حاصل نشده است.
پیروزبخت در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره مصرف بالای سوخت در خودروها و احتمال نیاز به واردات بنزین در آینده اظهار کرد که مصرف خودروهای داخلی که تاییدیه دریافت کردهاند معقول و منطقی است.
وی همچنین خاطرنشان کرد: هنوز مشخص نشده کدام خودروها از چرخه تولید خارج میشوند.
رئیس سازمان ملی استاندارد همچنین با تاکید بر اینکه خط قرمز سازمان ملی استاندارد، سلامت و ایمنی مردم فارغ از هر شرایطی است، تصریح کرد: اینکه به بهانه تحریم کوتاهی در سطح کیفی محصولات انجام شود مورد پسند ما نیست، اما سازمان ملی استاندارد شرایط همکاری با واحدهای تولیدی را سهل کرده و با توجه به اینکه امسال، سال حمایت کالای ایرانی است، اعلام کردیم که سازمان ملی استاندارد به عنوان مشاور واحدهای تولیدی و نه پلیس آنها فعالیت میکند.
پیروزبخت در ادامه از تدوین ۲۸ استاندارد بینالمللی تا سال ۱۳۹۷ توسط ایران خبر داد و گفت: تا سال ۱۳۵۷ هیچ استاندارد بینالمللی توسط ایران تدوین نشده بود و ۱۰ مورد از استانداردهای بینالمللی تهیه شده در ایران نیز در پنج سال گذشته انجام شده است.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران با اشاره به تدوین ۲۲۲۰ استاندارد ملی گفت: تعداد استانداردهای ملی در حال حاضر به ۳۲ هزار و ۸۱۷ مورد رسیده که ۱۰ هزار و ۶۰۰ مورد آن در پنج سال اخیر انجام شده است.
وی همچنین تعداد اقلام فرآوردههای تولید داخل را که تا سال ۵۷ مشمول استاندارد اجباری بودند ۲۸ مورد عنوان کرد که این عدد در سال ۱۳۹۷ به ۳۹ هزار و ۵۰۰ مورد رسیده است.
به گفته رئیس سازمان ملی استاندارد ایران رتبه ایران در سازمان بینالمللی استانداردسازی (ایزو) نیز در سال جاری ۱۰ پله صعود داشته و از رتبه ۳۲ در سال ۱۳۹۲ به رتبه ۲۲ رسیده است.
پیروزبخت همچنین عضویت یک خانم ایرانی در میان هیئت مدیره ۱۵ نفره سازمان بینالمللی استانداردسازی در تاریخ عضویت ایران در این سازمان را از جمله فعالیتهای ارزنده بینالمللی سازمان ملی استاندارد خواند.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران با اشاره به تاکید دولت دوازدهم بر استفاده از ظرفیت خانمها در پستهای مدیریتی از انتصاب پنج خانم به سمت مدیرکل در استانها خبر داد.