09:31 | جمعه 30 آذر 1403
Research Analysis Debriefing Day
مشوق صادراتی 50 میلیاردی مرغ هوا شد؟

1397/11/10 12:45

مشوق صادراتی 50 میلیاردی مرغ هوا شد؟

پایگاه خبری راد: در حالیکه در سال ۹۳، دولت برای حمایت و تقویت صادرات مرغ، مشوق صادراتی ۵۰ میلیارد تومانی به صورت بلاعوض را به صندوق ملی طیور واریز کرده بود، صادرکننده‌های مرغ همچنان منتظر دریافت این مشوق‌ها هستند که در این میان نام دو شرکت مازندرانی نیز به چشم می‌خورد.

به گزارش پایگاه خبری راد،  در سال ۹۳ دولت برای حمایت و تقویت صادرات مرغ، مشوق صادراتی ۵۰ میلیارد تومانی در نظر گرفت که به ازای هر کیلو مرغ صادر شده، ۵۰۰ تومان به صورت بلاعوض به صادرکننده پرداخت شود. این مشوق صادراتی برای قیمت تمام شده‌ای بود که موجب می‌شد تا صادر کننده بتواند با دیگر نمونه‌های خارجی قدرت رقابت بیشتری داشته باشد.

در ادامه دولت برای برنامه‌ریزی در پرداخت طلب صادرکنندگان، مدیریت آن را به وزارت جهاد کشاورزی سپرد؛ از آنجایی که مدیریت بخش دام و طیور این وزارت خانه با معاونت تولیدات دامی است، مشوق صادراتی دولت، به حساب این معاونت واریز شد.

صادرکنندگان نیز منتظر بودند تا این معاونت بسته به ساختار اداری که دارد طلب صادرکنندگان را پرداخت کند اما این پول یکجا به حساب صندوق ملی طیور واریز شد و این صندوق نیز با دلایل مختلفی از پرداخت مشوق صادراتی به صادرکنندگان امتناع ورزید.

این موضوع توسط رسانه‌ها در همان زمان با "رکنی" معاون سابق تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی مطرح شد که وی از پرداخت این مبلغ در قالب تسهیلات ارزان قیمت به صادرکنندگان خبر داده بود اما پس از این خبر نیز تسهیلاتی از محل اعتباری مذکور به صادرکنندگان پرداخت نشد. این مشوق صادراتی شامل حال دو شرکت از مازندران نیز می‌شد که فقط سهم یکی از این شرکت‌ها ۱۲ میلیارد تومان است.

* ضرورت تخصیص مشوق صادراتی سالانه برای افزایش رقابت

فاطمه فلاح، کارشناس کشاورزی با بیان اینکه صندوق ملی طیور تاکنون از ۵۰ میلیارد تومان مشوق صادراتی هیچ مبلغی را حتی در قالب تسهیلات به صادرکنندگان پرداخت نکرده است، اظهار کرد: متأسفانه عدم پیگیری این موضوع موجب شده تا به دلیل قدرت رقابت پایین صادرکنندگان مرغ در کشورهای منطقه، صادرکنندگان نسبت به ادامه کار خود امیدوار نباشند و بسیاری نیز صادرات مرغ را متوقف کرده‌اند.

وی تاکید کرد: صندوق ملی طیور نمی‌تواند منکر مبدا ۵۰ میلیارد تومانی باشد که توسط دولت به آن پرداخت شده و نمی‌تواند مدعی این باشد که از محل اعتباری ریالی به صادرکنندگان تسهیلات ارزان قیمت بلندمدت داده باشد!

فلاح خاطرنشان کرد: بدون در نظر گرفتن مشوق‌های صادراتی به خصوص در صادرات گوشت سفید، به هیچ وجه نمی‌توان در بازارهای هدف قدرت رقابت را افزایش داد.

* صندوق ملی طیور پول صادرکنندگان را نمی‌دهند

یوسف رمضانی، تولیدکننده و صادرکننده نمونه ملی با انتقاد از عدم پرداخت مشوق صادراتی صادرکنندگان مرغ گفت: دولت در اواخر سال ۹۳، پنجاه میلیارد تومان مشوق صادراتی مرغ را به وزارت جهاد کشاورزی داد که این وزارتخانه نیز پول را به حساب صندوق ملی طیور واریز کرد.

این صادرکننده نمونه ملی مرغ، میزان صادراتش را در سال‌های ۹۵ و ۹۶ بیش از ۱۲ هزار تن گوشت سفید اعلام کرد و گفت: به دلیل عدم پرداخت مشوق صادراتی مرغ و نبود حمایت از صادرکنندگان امسال رغبتی برای صادرات نداشتم.

رمضانی در ادامه سخنانش افزود: سهم مجموعه تولیدی ام از ۵۰ میلیارد تومان مشوق صادراتی دولت ۱۲ میلیارد تومان بوده است که تاکنون ریالی پرداخت نشده است.

صادرکننده نمونه ملی صادرات مرغ بیان کرد: قرار بود این پول به عنوان مشوق صادراتی به ازای هر کیلوگرمی که صادر شده است پرداخت شود، اصلاً قرار نبود واریز این مبلغ در قالب تسهیلات باشد و سوال اینجا است چرا تاکنون صندوق طیور پرداخت نکرده و باید به آن پاسخ دهد.

رمضانی بیان کرد: با وجود احداث دو سردخانه در عراق و تاجیکستان، خرید خودروهای مخصوص حمل و نقل و رایزنی با سفرای برخی کشورهای عربی و حضور آنها در مازندران، دیگر تمایلی برای صادرات ندارم.

با توجه به موارد بیان شده باید دریافت که صادرات مرغ ایرانی به کشورهای منطقه بدون حمایت دولت در پرداخت مشوق‌های صادراتی امکان پذیر نخواهد بود. همچنین دولت باید پس از پرداخت مشوق‌های صادراتی، نظارت کامل‌تر و کارشناسی تر در نحوه پرداخت آن داشته باشد تا مشکلات این چنینی دوباره به وجود نیاید.

 

برچسب ها:

مرغ ،منطقه مازندران