به گزارش پایگاه خبری راد، خلیل آقایی در کارگاه آموزشی «نقش مشارکت مردمی در اجرای پروژههای منابع طبیعی و آبخیزداری» که با حضور رؤسای دفاتر آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی ادارات کل منابع طبیعی استانها در انزلی برگزار شد، با بیان اینکه در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی قرار داریم، اظهار کرد: وظیفه ما در نظام استفاده از ظرفیتهای موجود برای عمران و آبادانی و فراهمسازی آسایش و رفاه برای مردم است.
وی با بیان اینکه خدمتگزاری برای مردم باید امیدبخش و شادی آفرین باشد، تصریح کرد: در ابتدا خودمان باید از خدمتی که به مردم ارائه میکنیم، راضی باشیم. در واقع کاری که مایه خرسندی مردم شود، رضایت ما را در پی دارد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی، دفاتر آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی را دارای ارباب رجوع عام دانست و گفت: برخلاف دیگر واحدها که ارباب رجوع پذیر هستند، شما باید به سمت مردم بروید و با توجه به این تعاملات پروژههای منابع طبیعی و آبخیزداری را تعریف کنید.
آقایی با تاکید بر لزوم برخورد جدی با زمینخواران و سوءاستفادهگران از انفال خاطرنشان کرد: در مقابل تجاوز و تصرف مردم روستایی در عرصههای ملی لازم نیست حتماً برخورد قضائی صورت گیرد بهویژه مردمی که سالهای طولانی در یک منطقه زندگی و کشاورزی کردهاند. لذا وظیفه کارشناسان آموزش و ترویج است که به عنوان خط مقدم ارتباط سازمان جنگلها با مردم علاوه بر جلوگیری از تصرف انفال، مانع از تشکیل پروندههای قضائی شوند.
وی خواستار احصای پروژههایی شد که با استقبال مردم رو به رو بوده است و گفت: گیلان حرف اول را در طرح زراعت چوب میزند زیرا مردم گیلان فهمیدهاند که میتوان به جای کشت برنج، درخت کاشت و درآمد خوبی کسب کرد. لذا اینگونه طرحها مورد پیگیری قرار گیرد.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به اجرای پروژههای آبخیزداری در ۳۵۰ شهرستان با بیش از ۶۰۰۰ منطقه در سال جاری اظهار کرد: اجرای طرح جامع مدیریت حوضه آبخیز در هر منطقه موجب جلوگیری از سیل شده است.
وی مراتع را اراضی مشخص با بهره برداران مشخص دانست و گفت: مراتع کشور بیش از یک میلیون بهرهبردار دارند. لذا با توجه به بارندگیهای خوب امسال، میتوان به جای بذرپاشی و کپه کاری با حفاظت و قرق از تخریب مراتع جلوگیری کرد و از بهرهبرداران خواست دامهای خود را از عرصه بیرون ببرند.
آقایی با بیان اینکه تا پایان امسال کاداستر جنگلها به اتمام میرسد، گفت: تثبیت مالکیت دولت در اراضی ملی لازم است، اما نیازمند بهره برداری مدیریت شده نیز هستیم. باید بهره برداران را تکریم و حمایت کنیم، اما زمین خواران خط قرمز ما هستند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی جنگل و مرتع را ریه تنفسی کشور دانست و تصریح کرد: منابع طبیعی بستر توسعه است اما سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری باید تعیین کند که کجا منابع طبیعی بستر توسعه بوده است و کجا نمیتواند باشد.
وی دفاتر آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی را زبان گویای مردم دانست و خاطرنشان کرد: امروز عالیترین مقام کشور نسبت به منابع طبیعی حساسیت دارد و جنگل و مرتع دغدغه مقام معظم رهبری است. لذا ایشان خواستار حفظ و تأمین بودجه منابع طبیعی شدند و رؤسای قوای سهگانه نیز بر این امر تاکید دارند.
آقایی با بیان اینکه بدون مشارکت مردم حفظ یک وجب از منابع طبیعی امکان پذیر نیست، اظهار کرد: مشارکت مردم در اجرای پروژههای منابع طبیعی و آبخیزداری از اولویتهای سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری بوده است و لذا مصوبه کمیسیون زیربنایی دولت مبنی بر به کارگیری جوامع محلی و تشکلهای مردم نهاد در حفاظت و صیانت از منابع طبیعی در دست اقدام است و باید به گونهای عمل کنیم که برای مردم پرونده قضائی تشکیل نشود.
وی با اشاره به تخصیص اعتبار ۲۰۰ میلیون دلاری به سازمان جنگلها از محل صندوق توسعه ملی در سال جاری اظهار کرد: تخصیص چنین اعتباری از سوی رهبر انقلاب مایه افتخار و در عین حال وظیفهای سنگینی است لذا باید مختصات جغرافیایی همه پروژهها احصا شود.