به گزارش پایگاه خبری راد، مجید پور عیسی افزود: اشتغال ناقص به معنای آن است که افراد شغل دارند اما درآمد حاصل از آن کفاف مایحتاج زندگی آنها را نمیدهد.
وی با اشاره به اینکه بیشتر مردم این استان به شغل کشاورزی مشغول به کار هستند، افزود: این فعالیت در این استان به صورت سنتی انجام میشود و همین امر یکی از مشکلات اساسی به شمار میرود. در این استان ۶ برابر مراتع، دام وجود دارد و هنوز نمیدانیم که به دنبال توسعه پایدار باشیم و یا اشتغال زایی با این شکل سنتی.
وی با تصریح بر اینکه ارائه خدمات برتر در این استان وجود ندارد، اظهار کرد: صنایع مادر در این استان وجود دارد اما ناکارآمدی در آن موج میزند.
این مقام مسئول اظهار کرد: بسیاری از وقت مسئولان استان در حوزه صنایع، صرف آن میشود که تلاش شود همین اشتغال اندک موجود در آن نیز گرفته نشود. بر اساس سرشماری سال ۹۵ ریال حدود ۳۰ هزار بیکار مطلق در این استان وجود داشته است.
پیش از این محمد علی شجاعی، استاندار خراسان شمالی در نشست خبری استانداران ادوار این استان اظهار کرده، نرخ مشارکت در این استان در روستاها بالاتر است و نیروهای مولد در روستاها وجود دارند.
وی تصریح کرد: به طور قطع یکی از نداشته های خراسان شمالی به ویژه در صنعت بنگاههای خرد و متوسط است، بنابراین مسیری که استانداران پیشین طی کرده بودند مسیر درستی بوده و ما نیز باید به سوی توسعه مشاغل خرد و متوسط در این استان برویم.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه مشکل دو صنعت لوله گستر و فولاد در شهرستان اسفراین را چگونه حل خواهید کرد، گفت: مشکل اصلی این دو صنعت، دولتی بودن آن است و همین امر سبب شده تا واحدی همچون لوله گستر برای پیدا کردن بازار تلاش نکند و به همین علت است که هم اکنون با ظرفیت بسیار اندک در حال فعالیت است.
شجاعی تصریح کرد: اگر این واحد تولیدی در دست بخش خصوصی بود آیا بخش خصوصی اجازه میداد تا این واحد با ظرفیت ۱۵ درصد فعالیت کند؟
وی تاکید کرد: قرار بر این شد تا برنامه ریزی های لازم برای توسعه تولید و فروش انجام شود و از سوی دیگر صحبتی نیز با شرکت نفت انجام شود تا بخشی از محصولات را خریداری کند تا ظرفیت تولید به ۴۰ تا ۵۰ درصد برسد.
استاندار خراسان شمالی تاکید کرد: سند توسعه نشان میدهد که در کدام بخش هزینه شود و این سند در این استان در حال آماده شدن است و یک ریال نیز برای تهیه آن هزینه نشده است.