03:23 | شنبه 16 تير 1403
Research Analysis Debriefing Day
پرداخت تسهیلات به بخش کشاورزی

1397/11/06 16:26

پرداخت تسهیلات به بخش کشاورزی

پایگاه خبری راد: رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی از پرداخت تسهیلات هزار و ۳۰۰ میلیارد تومانی در بخش کشاورزی در سال جاری خبر داد و گفت: در حال فراهم کردن زیرساختی هستیم تا بتوانیم از طریق یک شرکت بازرگانی بخشی از نهاده‌های دام و طیور را وارد کرده و به تنظیم بازار کمک کنیم.

به گزارش پایگاه خبری راد،  سید عبدالکریم رضوی اردکانی در نشست خبری امروز (شنبه) اظهار کرد: از ابتدای تشکیل این صندوق تا آذر ماه امسال بالغ بر ۹ هزار و ۹۵۰ میلیارد تومان تسهیلات برای بخش‌های مختلف کشاورزی تأمین و پرداخت شده است که ازابتدای امسال تاکنون میزان این تسهیلات به هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان رسید.

وی افزود: تاکنون ۱۲۷ صندوق مختلف بخش کشاورزی با سرمایه‌ای بالغ بر هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان در سطوح مختلف شامل ۱۰ صندوق تخصصی و محصولی، ۸ صندوق تخصصی زیربخش منابع طبیعی استانی، ۳۲ صندوق استانی، ۵۸ صندوق شهرستانی و ۱۹ صندوق حمایت از توسعه فعالیت کشاورزی زنان روستایی و عشایری تشکیل شده است. تسهیلات پرداخت شده به بخش‌های کشاورزی از طریق این صندوق‌ها تاکنون ۳۲ درصد مختص حوزه باغبانی، ۲۷ درصد به حوزه دام و طیور، ۷ درصد عشایر و ۶ درصد به حوزه صنایع بخش کشاورزی پرداخت شده است.

رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذرای در بخش کشاورزی ادامه داد: در برنامه ششم توسعه مصوب شده تا سرمایه صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی از هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان به ۹ هزار میلیارد تومان برسد که با توجه به شرایط موجود خیلی خوشبینانه است.

رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذرای در بخش کشاورزی با بیان اینکه عمده تسهیلات پرداخت شده از طریق صندوق‌های حمایت از توسعه بخش کشاورزی به تأمین نهاده‌ها از جمله سم، کود و بذر اختصاص پیدا کرده است گفت: درصدد هستیم تا بخشی از نهاده‌های دام و طیور را از بازارهای خارجی تأمین کنیم که هم‌اکنون در حال ساختارسازی و راه‌اندازی شرکت بازرگانی هستیم تا بتوانیم از این طریق به بازار نهاده‌های دام و طیور وارد شویم.

وی همچنین درباره وضعیت و جایگاه صندوق‌های حمایت از توسعه بخش کشاورزی گفت: این صندوق‌ها تنها تجمیع کننده منابع مردم و دولت نیستند بلکه به یک شبه بانک تبدیل شده‌اند ومی‌توانند از بانک جهانی تسهیلات دریافت کنند و با بانک توسعه اسلامی قرارداد ببندند چرا که این صندوق‌ها به عنوان یک زیرساخت غیر دولتی متکی به ظرفیت‌های درون زای بخش کشاورزی، بستر مناسبی برای تحقق اهداف و برنامه‌های اقتصاد مقاومتی در این بخش هستند و موظفند در حوزه‌های پشتیبانی از تولید، تأمین نهاده‌های بخش کشاورزی. زنجیره‌های تولید و بازار حضور فعالی داشته باشند.

رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی اظهار کرد: صندوقهای حمایت از توسعه بخش کشاورزی عاملیت یکی از پروژه‌های محوری این بخش تحت عنوان تجهیز اراضی کشاورزی به سامانه‌های نوین آبیاری در راستای ارتقای بهره وری آب در بخش کشاورزی ایران را بر عهده دارند و تاکنون اعتباری بالغ بر ۴ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان برای تجهیز بالغ بر ۸۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی به سامانه‌های نوین آبیاری را عاملیت کرده‌اند.