به گزارش پایگاه خبری راد، محمد علی شجاعی در شورای اداری شهرستان اسفراین افزود: یکی از مواردی که در این استان بسیار بد عمل شده آن است که صنایع بزرگ در این استان ایجاد شده اما فکری به حال صنایع فرودست نشده، این درحالیست که در سایر نقاط این کشور و دنیا ابتدا صنایع پایین دستی صنایع بزرگ ایجاد شده سپس صنایع بزرگ و مادر راه اندازی شده است.
شجاعی اظهار کرد: از سوی دیگر در شهرستان اسفراین که صنایع بزرگی در آن مستقر هستند، میان بخش خدمات و صنعت هیچ اتصالی وجود ندارد و عمده تقاضاهای صنایع بزرگ از سایر استان ها فراهم میشود.
وی با اشاره به اینکه رشد بخش خدمات اسفراین باید به سوی چهار صنعت موجود در این شهرستان برود، تاکید کرد: طی 10 روز آینده یک گزارشی به بنده اعلام شود که زنجیره قبل و بعد صنایع این شهرستان چه مواردی هستند و همچنین برای اتصال بخش خدمات و صنعت در اسفراین باید چه اقداماتی انجام شود. سرمایه گذارانی که به دنبال آن هستند صنایع و واحدهای تولیدی خود را توسعه دهند به هیچ عنوان برای انجام کارهای اداری در دستگاهها چرخانده نشوند.
استاندار خراسان شمالی همچنین به انجام طرح های گردشگری در این استان اشاره کرد و گفت: نمی شود که یک طرح بوم گردی اجرا شود اما در ابتدا خانه بوم گردی ساخته شود و بعد از چند سال روشنایی به آن منطقه منتقل شود و بعد از چندین سال دیگر به فکر ساخت راه مناسب برای آن منطقه ای که خانه بوم گردی احداث شده، بیفتیم.
وی تصریح کرد: متاسفانه در خیلی از موارد بسیاری از اعتبارات را به علت انجام کارهای تکی حیف میکنیم.
شجاعی همچنین به مسکن روستایی اشاره کرد و ادامه داد: یکی از علل مهاجرت نسل دو روستاییان، نبود امکان برای ساخت منزل در روستاست، بنابراین باید برنامه ریزی شود تا امکان ساخت منزل روستایی در روستاها فراهم شود.
وی با بیان اینکه روستایی باید سوق داده شود تا خانه سازی را در روستاهایی که دارای کد هستند انجام دهد، اظهار کرد: فرد روستایی اقدام به ساخت مسکن در زمین منابع طبیعی میکند سپس به آن اعلام می شود از آنجاییکه این خانه به صورت غیر مجاز ساخته شده است به وی خدمات آب، برق و ... داده نمیشود، اما این مسکن که یک روزه احداث نشده است و از همان ابتدا نباید اجازه داد که روستایی اقدام به ساخت و ساز غیر مجاز کند.
نماینده عالی دولت در استان با اشاره به اینکه 62 درصد جمعیت اسفراین شهری، 11 درصد عشایری و مابقی روستایی است، بیان کرد: شهرستان اسفراین در نرخ بیکاری وضعیت مناسبی ندارد و کم بودن نرخ بیکاری روستایی در این منطقه سبب شده تا نرخ بیکاری اسفراین بالا نرود.
فرماندار اسفراین نیز گفت: سالانه 40 هزار بازدید از اماکن تاریخی و گردشگری این شهرستان وجود دارد اما متاسفانه هیچ اقامتی از سوی این افراد در این شهرستان وجود ندارد.
طاهر رستمی در جلسه شورای اداری این شهرستان که با حضور استاندار تشکیل شد، افزود: اگر بخش خصوصی به حوزه گردشگری این شهرستان ورود پیدا کند و مکان اسکان مسافران و گردشگران(همچون اقامت گاه های بوم گردی) را فراهم کند، میتوان میزان اقامت گردشگران را افرایش داد.
وی به وجود کوه شاه جهان در این منطقه اشاره کرد و ادامه داد: وجود این نعمت در این شهرستان می تواند زمینه مناسبی برای حضور کوهنوردان از سایر مناطق باشد. به دهیاران روستاهای حوالی این کوه اعلام شده که اگر بتوانند اقامت گاه های بوم گردی را در روستاهای خود ایجاد کنند میتواند ایستگاه های خوبی برای استراحت این کوهنوردان باشد.
وی با بیان اینکه اسفراین، دشت بحرانی ممنوعه در رابطه با سفره های آب زیرزمینی است، گفت: در فصل تابستان برای تامین آب با مشکل مواجه بودهایم و در فصل زمستان که کشت پاییزه نیز انجام شده برای تامین آب کشاورزی با مشکل مواجه هستیم.