21:19 | جمعه 30 آذر 1403
Research Analysis Debriefing Day
حذف هزینه‌ همایش‌ها، سمینارها و تجملات دستگاه‌های دولتی

1397/10/13 08:25

یک عضو کمیسیون اقتصادی مطرح کرد؛

حذف هزینه‌ همایش‌ها، سمینارها و تجملات دستگاه‌های دولتی

پایگاه خبری راد: یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بر ضرورت حذف هزینه‌های غیر ضرور در دستگاه‌ها مثل برگزاری همایش‌ها، سمینارها و تجملات دستگاه های دولتی در بودجه سال آینده تاکید کرد.

به گزارش پایگاه خبری راد،  علی اکبر کریمی اظهار کرد: در فرآیندی که بودجه ۹۷ مجدداً بازنگری شد، چیزی حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان از حجم بودجه کم شد و رقم بودجه ۴۴۰ هزار به ۴۰۷ هزار میلیارد تومان کاهش پیدا کرد. این کاهش با توجه به شرایط موجود، مطلوب بود. البته دولت سناریوی دومی را هم پیش‌بینی کرد که اگر افزایش درآمدهای نفتی را شاهد بودیم، بودجه بتواند به ۴۴۷ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کند و موارد مصرف آن هم معین شده است.

وی افزود: به نظر می‌رسد در شرایطی که در تحریم هستیم، منابع درآمدی دولت در بودجه باید به نیازهای اولویت‌دار کشور اختصاص یابد. قطعاً هنوز هم در بودجه جای کار برای کاهش هزینه‌ها وجود دارد که این موضوع باید در فرآیند رسیدگی به بودجه چه در کمیسیون تلفیق و چه در صحن علنی این موضوع مورد توجه قرار گیرد.

نماینده مردم اراک در مجلس ادامه داد: به نظر می‌رسد در خصوص افزایش حقوق و مزایا، ماموریت‌ها و انواع هزینه‌های غیر ضرور در دستگاه‌ها مثل همایش‌ها، سمینارها و تجملاتی که ممکن است در دستگاه‌های دولتی وجود داشته باشد، ایجاد و ساخت ساختمان‌های جدید و افزایش نیرو در دستگاه‌های دولتی باید توجه ویژه‌ای وجود داشته باشد.

وی یادآور شد: ما تلاش‌هایی در برنامه ششم و بودجه سال ۹۷ انجام دادیم. به عنوان نمونه پاداش پایان خدمت کارکنان دولت در برخی وزارتخانه‌ها مثل نفت و نیرو به بالای یک میلیارد تومان می‌رسید. ما این را به ۲۳۰ تا ٢۴٠ میلیون تومان کاهش دادیم؛ چراکه این امر عادلانه نبود. پاداش پایان خدمت تا حدود ۱۰ - ۱۵ سال قبل اصلا وجود نداشت و امر جدیدی اتفاق افتاده بود. قبلا فقط افراد تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی از کارفرمایان خود پاداش پایان خدمت دریافت می‌کردند ولی متاسفانه این به مجموعه دولت تسری پیدا کرد و رقم بسیار بی حساب و کتابی شد که به بالاتر از میلیارد رسیده بود.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان این‌که «پاداش پایان خدمت کارکنان دولت فشاری بوده که به مجموعه دولت وارد می شده و قابل بازنگری و کاهش است»، گفت: از سوی دیگر این موضوعی نیست که با معیشت مردم و نیازهای اصلی آنها سر و کار داشته باشد بلکه یک مبلغ تشویقی بود که در پایان خدمت به فرد داده می شد. دولت هم الزامی ندارد که یک پاداش چند صدمیلیونی یا چند میلیاردی به فرد بدهد. ضمن اینکه این پاداش باید یک میزان عادلانه ای داشته باشد. نه اینکه یک فرهنگی با ۳۰ سال خدمت و با حقوق پایین نهایتاً ۳۰ تا۴۰ میلیون تومان پاداش پایان خدمت دریافت کند و کسی با همان مدرک تحصیلی در یک دستگاه دیگری مثل وزارت نفت ۷۰۰ میلیون تومان دریافت کند. این با کدام عدالت سازگار است؟ ما می‌توانیم این رفتارهای ناعادلانه را اصلاح کنیم و این امر باعث کاهش هزینه های دولت نیز خواهد شد.

برچسب ها:

بودجه 98 ،بودجه