14:19 | پنجشنبه 8 آذر 1403
Research Analysis Debriefing Day
آنغوزه شیرین گیاهی بی نظیر در منابع طبیعی خراسان جنوبی

1397/10/09 11:25

آنغوزه شیرین گیاهی بی نظیر در منابع طبیعی خراسان جنوبی

پایگاه خبری راد: مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: هر سال به صورت سنتی حدود 50 تن آنغوزه شیرین توسط روستاییان از عرصه‌های منابع طبیعی خراسان جنوبی برداشت می‌شود که سودی معادل 40 میلیارد تومان را برای آنان به ارمغان می‌آورد.

به گزارش پایگاه خبری راد،  علیرضا نصرآبادی اظهار کرد: خراسان جنوبی پتانسیل‌های خوبی برای کشت گیاهان دارویی دارد که در این میان شناسایی عرصه‌های مستعد برای کشت گیاهان دارویی در سطح رویشگاه‌های استان در حال انجام است.

وی افزود: به‌ منظور بالا بردن فرهنگ عمومی کشت گیاهان دارویی و توانمندسازی جوامع محلی و در راستای اجرای پروژه‌های مربوط به گیاهان دارویی امسال 18 قرارداد با پیمانکاران بسته شده است .

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گیاه آنغوزه شیرین را جز ارزشمندترین گیاهان دارویی در مراتع این استان عنوان کرد و ادامه داد: هر سال به صورت سنتی حدود 50 تن آنغوزه که با هدف احیای عرصه‌های منابع طبیعی کاشت شده توسط روستاییان برداشت می ‌شود که درآمدی حدود 40 میلیارد تومان را به دنبال دارد .

نصرآبادی درباره مساحت تعهد احیای زمین‌های منابع طبیعی در سال 97 ، بیان کرد: مساحت 18 قراردادی که برای امسال توسط پیمانکاران تعهد شده به 10 هزار و 121 هکتار می‌رسد که ویژه کاشت گیاه آنغوزه است.

وی با بیان اینکه این گیاه بیشتر در عرصه‌های طبیعی شهرستان‌های طبس، بشرویه، قاین و نهبندان کاشت می‌شود، اظهار کرد: گرایش جهانی به گیاهان دارویی در سال‌های گذشته افزایش‌یافته و کشورها تلاش کردند تا مصرف گیاهان دارویی را در کشور خود افزایش دهند .

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت ۱۱۰ کشور از ۱۹۳ کشور عضو این سازمان استراتژی‌هایی را برای ترویج مصرف داروهای سنتی تدوین و اجرا کرده‌اند و این در حالی است که تعداد این کشورها در سال ۱۹۸۶ حدود ۱۴ کشور بوده است.

نصرآبادی بیان کرد: خراسان جنوبی پتانسیل‌های خوبی برای کشت گیاهان دارویی دارد و از 1200 نوع گونه گیاهی دارویی بیش از 800 نوع گونه گیاه دارویی در استان وجود دارد .

وی با اشاره به اینکه مهم‌ترین نوع گیاهان دارویی خراسان جنوبی، آنغوزه، وشا(کندل) و آویشن است، افزود: شناسایی عرصه‌های مستعد برای کشت گیاهان دارویی در خراسان جنوبی در حال انجام است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با بیان اینکه توسعه کشت گیاهان دارویی نیاز به آموزش دارد، یادآور شد: خراسان جنوبی از غنای گونه‌ای زیادی برخوردار بوده و همین امر سبب شده که اهالی استان از گذشته بسیار دور به استفاده از گیاهان دارویی توجه ویژه داشته باشند .