به گزارش پایگاه خبری راد، جدیدترین آمار منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان میدهد که در هفت ماهه نخست امسال میزان تولید ۱۷ کالا از میان ۲۷ کالای منتخب صنعتی، نسبت به مدت مشابه در سال گذشته کاهش یافته است.
در این میان تولید ماشین لباسشویی در هفت ماهه نخست امسال با افت ۳۸ درصدی بیشترین کاهش را در میان کالاهای صنعتی داشته و میزان تولید آن از ۴۷۹.۸ هزار دستگاه در هفت ماهه نخست سال گذشته به ۲۹۶.۵ هزار دستگاه رسیده است. این در حالی است که میزان تولید این محصول منتخب صنعتی در مهر ماه امسال بیش از ۲۹ درصد نسبت به شهریور ماه افزایش داشته است.
بعد از ماشین لباسشویی، میزان تولید انواع تلویزیون، سواری، وانت، نئوپان، کامیون کشنده و یخچال و فریزر به ترتیب ۳۲.۵، ۲۰.۹، ۲۰.۳، ۱۹.۷، ۱۷.۳ و ۱۳.۸ درصد نسبت به هفت ماهه اول سال ۱۳۹۶ کاهش یافته است.
همچنین گفتنی است که از آغاز سال جاری تا پایان مهر ماه میزان تولید سیگارت با کاهش ۸ درصدی، لاستیک خودرو با کاهش ۶.۳ درصدی، کولر آبی با کاهش ۵.۹ درصدی، داروی انسانی با کاهش ۵.۴۲ درصدی، تراکتور با کاهش ۵.۴ درصدی، الکتروموتور با کاهش ۵.۳ درصدی، روغن ساخته شده نباتی با کاهش ۵ درصدی، پودر شوینده با کاهش ۳.۴ درصدی، فیبر و فرش نیز با کاهش ۳ درصدی روبهرو شده است.
از طرف دیگر کمباین در صدر جدول کالاهایی است که تولید آنها روند افزایشی داشته است و میزان تولید این کالای صنعتی در هفت ماهه نخست امسال بیش از ۲۲ درصد نسبت به مدت مشابه در سال گذشته افزایش یافته و به حدود ۵۵۹ دستگاه رسیده است. این در حالی است که میزان تولید کمباین در مهر ماه امسال بیش از ۷۰ درصد نسبت به شهریور ماه کاهش یافته است.
در این میان، طی هفت ماهه نخست امسال ۲۵۱۰ دستگاه اتوبوس، مینیبوس و ون تولید شده که نسبت به تعداد ۲۰۶۵ دستگاهی که تا پایان مهرماه سال گذشته تولید شده بود، بیش از ۲۱ درصد افزایش یافته است.
همچنین از آغاز سال جاری تا پایان مهر ماه میزان تولید دوده با رشد ۶.۵ درصدی، پتروشیمی با رشد ۳.۴ درصدی، نخ پلی استر با رشد ۲.۶ درصدی، نخ سیستم پنبهای و ترکیبی الیاف مصنوعی با رشد ۱.۲ درصدی، انواع پایپوش با رشد ۰.۶ درصدی، الیاف و تاپس پلی استر با رشد ۰.۵ درصدی و چرم با افزایش ۰.۲ درصدی روبهرو شده است.