به گزارش پایگاه خبری راد، دکتر سیفی دبیرکل کانون کارفرمایان کشور در دومین نشست مدیران ارتباط صنعت با دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور که امروز در نمایشگاه بینالمللی تهران در حال برگزاری است با تاکید بر اینکه در حال حاضر حدود ۲۸۰۰ دانشگاه و مرکز آموزشی در ایران وجود دارد گفت: باید یک برایند صورت بگیرد که بر اساس آن بدانیم که این مراکز آموزش عالی چه دستاوردی داشته است. چرا که تعداد دانشگاههای کشور در مقایسه با کشور میلیاردی چین بیشتر است.
وی در ادامه تصریح کرد: دانشگاهها باید موتور محرکه جامعه به شمار بیایند و حرکتهای تحولی باید از درون این مراکز اتفاق بیفتد و باید این نگاه که دانشگاهها منتظر بمانند تا صنایع برای ایجاد ارتباط به سراغ آنها بیایند تغییر یابد. چرا که این نگاه باید درون خود مراکز آموزشی عالی نهادینه و خود این مراکز آغازگر ایجاد ارتباط برای شروع حرکتهای تحولی در جامعه باشند.
دبیرکل کانون کارفرمایان کشور همچنین خاطرنشان کرد: به طور کلی پنج سواد مالی، ارتباطات، رسانه و تحلیل، آموزش و پرورش و کامپیوتر در هر جامعهای وجود دارد و اساتید دانشگاهها تصور میکنند همین که سواد آموزش را دارند دیگر کار تمام است و وظایف خود را انجام دادهاند اما واقعیت این است که تا زمانی که در حوزههای دانشگاهی سواد آموزش و ارتباط در کنار هم قرار نگیرند و تلفیق نشوند نمیتوان امیدی به ایجاد تغییر و حرکت به سمت تحول داشته باشیم.
دکتر سیفی یادآور شد تا زمانی که رویکرد دانشگاههای ما یک رویکرد حقوق بگیرد دولتی باشند به هیچ عنوان موفق نخواهند شد. در واقع این رویکرد فقط در بخشهای دولتی وجود دارد و بخشهای خصوصی همواره در تلاش هستند منابع و هزینههای خود را با فعالیتها و تولیدات خود کسب کنند.
به گفته وی به اعتقاد من باید برنامه ریزی کرد تا بر اساس آن ۱۰ درصد دانشگاهها در مقام تولید قرار بگیرند و بر آن اساس بتوانند مقالههایی که بیشتر برای کشورهای خارجی صادر میشوند را بنویسند و در واقع ۸۰ درصد دانشگاهها باید ملزم شوند که با حرکت به سمت فعالیتهای پژوهشی صنعت و کاربرد محور بودجههای خود را از محل درآمدهای خود تامین کنند. در این صورت است که مشکلات کشور نیز حل خواهد شد.
دبیرکل کانون کارفرمایان کشور به ساختار و تشکیلات معاونتهای پژوهشی دانشگاهها انتقاد کرد و گفت: از نظر ساختاری در کدامیک از معاونتهای پژوهشی از افراد بخشهای خصوصی استفاده شده است. در واقع تصمیم گیران حوزههای پژوهشی ما اساتیدی هستند که خودشان اساتید دانشگاه و نگاه آموزشی دارند و اگر بررسی شود خواهیم دید که این اساتید ما به هیچ عنوان کارآفرین نیستند. بنابراین باید تحولی در ساختارهای پژوهشی کشور انجام بدهیم.
دکتر سیفی همچنین با اشاره به وجود ۳۵۰۰ تشکل اقتصادی در کشور گفت: ما تفاهمنامههایی با دانشگاه پیام نور برای ایجاد ارتباط بین این تشکلها امضاء کردیم و این آمادگی را داریم که تمامی تشکلهای خود را در اختیار دانشگاهها قرار بدهیم اما به صورت کلی دانشگاهها نیز باید به صورت جدی برای ایجاد تعامل با مراکز صنعتی وارد حوزه شوند.