به گزارش پایگاه خبری راد، محمدحسین برخوردار، اظهار کرد: آینده بازار ارز کاملا وابسته به این موضوعات است که به چه میزان بتوانیم نفت خود را بفروشیم، میزان هزینههای دولت چقدر خواهد بود و مهمتر اینکه چه میزان از این هزینهها به داخل کشور بر خواهد گشت.
وی افزود: همچنین این موضوع که صرافیها چقدر میتوانند انتظارات حوالهای را برآورده کنند نیز در آینده نرخ ارز تاثیرگذار خواهد بود. البته با توجه به دستوالعمل جدید مبنی بر مجاز شدن معامله ارز تا سقف یک میلیون یورو در صرافیها، هرچه صرافیها بتوانند انتظارات حوالهای را به معنای واقعی حل کنند، مسلما قیمت ارز به سمت واقعی شدن حرکت خواهد کرد.
این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران درباره مجاز شدن معامله تا یک میلیون یورو در صرافیها، تاکید کرد: این دستورالعمل حتما به فعالان اقتصادی پیام کنترل بازار ارز را داده و به کنترل تورم انتظاری کمک و آنرا پایین خواهد آورد.
برخوردار تصریح کرد: بنابراین دولت با دستورالعملهای اینچنینی که البته قبلا نیز مشابه آنرا داشتهایم، توانسته جلوی انتظارات تورمی و التهاباتی که به دنبال آن میآید را بگیرد. زمانی که انتظارات تورمی پایین میآید، قیمت ارز نیز به سمت واقعی شدن حرکت میکند.
وی گفت: با توجه به اینکه قیمت ارز حاصل کم شدن تورم داخلی از خارجی است، بنابراین با در نظر گرفتن دو درصد برای تورم خارجی و حدود ۳۸ درصد برای تورم داخلی، مابهالتفاوت آن در قالب نرخ واقعی ارز قرار میگیرد.
این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: دولت با ارائه دستورالعملهای منطقی و متناسب با شرایط بخش خصوصی و حل مسائل جاری آنها میتواند باز هم نرخ ارز را پایین آورده و از انتظارات تورمی بکاهد.