به گزارش پایگاه خبری راد، ایران سالانه حدود ۴۰۰ تن زعفران تولید میکند که برداشت آن از اواسط مهر ماه هر سال آغاز می شود. ایران بزرگترین تولیدکننده و تامین کننده طلای سرخ در جهان است که سهمی بالغ بر ۹۵ درصد بازار جهانی را در اختیار دارد.
علی حسینی - عضو شورای ملی زعفران - درباره وضعیت تولید این محصول گفت: امسال چیزی حدود ۱۲۰ هکتار اراضی استانهای مختلف زیر کشت زعفران رفته و پیشبینی میشود حدود ۴۰۰ تن از این محصول ارزآور تولید شود چرا که شرایط اقلیمی و آب و هوایی مساعدی داریم.
وی افزود: تنها چیزی که در این زمینه با حمایت شورای ملی زعفران و همکاری و مشارکت تولیدکنندگان پیشرفت کرده، کیفیت زعفران است؛ چرا که اکثر تولیدکنندگان به دنبال افزایش تولید کیفی زعفران هستند. قیمت این محصول بسته به کیفیت آن از کیلویی پنج میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تا ۱۲ میلیون تومان متفاوت است.
حسینی با بیان اینکه اگر دولت سختگیریهای خود را بابت بازگشت ارز حاصل از صادرات زعفران اصلاح کند، شاهد افزایش صادرات آن خواهیم بود، تصریح کرد: کیفیت زعفران روز به روز بهتر شده و قیمت آن نیز در بازار جهانی و داخلی معقول و منطقی است اما اگر مشکلاتی که امروز بر سر راه صادرکنندگان قرار دارد حل نشود، در صادرات آن با مشکل مواجه میشویم. البته دولت در شرایط کنونی حق دارد که ارز حاصل از صادرات محصولات مختلف را مدیریت کند اما میتواند سختگیریهای خود را برای صادرکنندگان واقعی کنار بگذارد تا آنها بتوانند بهتر از گذشته به صادرات این محصول ارزآور کمک کنند.
عضو شورای ملی زعفران با بیان اینکه اگر سختگیریهای مذکور را ادامه دهیم جای پای صادرکنندگان یکبار مصرف را باز کردهایم و هماکنون نیز این اتفاق افتاده است، اضافه کرد: دولت میتواند مانند دهه ۷۰ اینگونه برنامهریزی کند که به صادرکنندگان واقعی زعفران اجازه دهد که اظهارنامه ارز حاصل از صادرات خودشان را به واردکنندگان واقعی برای تامین نیاز کشور با قیمت مناسب بدهند تا این مشکلات برطرف شود.
اوخاطرنشان کرد: یکی از مشکلاتی که امروز در این زمینه وجود دارد این است که هر کیلوگرم زعفران بین ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ دلار عرضه میشود اما قیمت آنرا برای بازگشت ارز حاصل از صادرات، ۱۴۵۰ دلار ثبت میکنند و همین میشود که آمارها دروغ در میآید و صادرکنندگان واقعی با مشکل مواجه میشوند.