وی با تاکید بر برنامهریزی جهت توسعه کشت این محصول در مناطق مستعد تولید کنجد در کشور، عنوان کرد: اشتغال بالای این بخش در استان یزد و شهرستان اردکان، همچنین رویکرد مثبت مردم به محصولات کنجدی، لزوم افزایش کیفیت فرآوردههای تولیدی را ضروری ساخته است و سازمان استاندارد نیز باید ضمن تعامل موثر با تولیدکنندگان، در جهت ارتقای سلامت محصولات تولیدی و تدوین استانداردهای لازم تلاش کند.
عضو هیات امنای دانشگاه علم و صنعت تصریح کرد: مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی و پژوهشگاه استاندارد میتوانند با همکاری یکدیگر در این زمینه موثر واقع شوند.
تابش اضافه کرد: بازاریابی محصولات کنجدی اردکان و ارتقای تکنولوژی تولید از جمله موارد مهمی است که تولیدکنندگان و دستگاههای متولی مد نظر داشته باشند تا تناسب منطقی بین میزان تولید محصولات کنجدی در استان و بازار فروش آن در کشور ایجاد شود.
نماینده مردم اردکان همچنین خواستار تدوین استانداردهای لازم و سند توسعه فرآورده های کنجدی با محوریت شهرستان اردکان به عنوان خاستگاه محصولات کنجدی ایران شد.
«محمدحسین ماجدی» مدیر کل استاندارد استان یزد نیز در این جلسه گفت: فرآورده های کنجدی استان یزد که به صورت سنتی تولید میشوند، باید ساماندهی کیفی شوند.
وی همچنین اظهار کرد: بیش از 350 واحد تولید انواع فرآوردههای کنجدی اعم از ارده، حلوا ارده، روغن کنجد، روغن ارده و دیگر محصولات در استان یزد وجود دارد که حدود دو سوم از این تعداد، در شهرستان اردکان فعال هستند.
ماجدی ادامه داد: در سالیان گذشته با ایجاد خوشه فرآورده های کنجدی، انجمن صنفیکارفرمایی تولیدکنندگان فرآورده های کنجدی و اقدامات موثر استاندارد و دانشگاه علوم پزشکی و سازمان های صنعت معدن و تجارت و جهاد کشاورزی و با توجه اینکه استان یزد خاستگاه فرآورده های کنجدی در کشور است، زیرساخت های لازم برای توسعه این صنعت در استان کاملاً فراهم است.
این مقام مسئول افزود: ظرفیت ایجاد اشتغال و وجود مشتریان روزافزون، استان و به ویژه شهرستان اردکان را مجاب میکند که برای توسعه در این شاخه از صنعت رویکرد کیفی اتخاذ کنند.
ماجدی اردکانی ضمن یادآور شدن لزوم استفاده از تجربیات جهانی، گفت: جا دارد تا قسمتی از بودجه پژوهشی استان به سمت صنعت تولید فرآورده های کنجدی هدایت شود، ضمن این که دانشگاههای استان با همکاری پژوهشگاه استاندارد در این خصوص سرآمد هستند.