به گزارش پایگاه خبری راد، محسن مفیدی با بیان اینکه در چند سال گذشته حدود 50 درصد از خردهفروشیها تعطیل شدند و تعدادی دیگر نیز در حال تعطیلی هستند، اظهار کرد: دلیل اصلی تعطیلی این خردهفروشیها، راهاندازی مجتمعهای بزرگ و ارزانکدههایی است که وجاهت قانونی ندارند.
رئیس اتحادیه خواربار و لبنیات مرکز مازندران با اشاره به اینکه مجتمعهای بزرگ و ارزانکدهها یک تهدید محسوب میشوند و فقط پولشویی میکنند، گفت: اینکه گفته میشود این مجتمعها ارزانکده هستند و خرید و فروش در آنها به سود مشتری است، به هیچ عنوان صحت ندارد و موجب بروز مشکلات فراوانی از جمله افزایش اجاره مغازهها شدهاند.
مفیدی با بیان اینکه نرخ اقلامی که در این مجتمعها به فروش میرسد نسبت به خردهفروشیها هیچ تفاوتی ندارد و تنها بر روی چند کالایی که چشمگیرتر است کمتر سود میگیرند، اظهار کرد: برخی از این فروشگاهها به منظور جذب مشتری، قیمت کالا را تا حد زیادی کاهش میدهند که این امر تخلف است.
وی با اشاره به اینکه هیچ واحد صنفی حق ندارد در محل کسب خود تابلوی ارزانفروشی نصب کند، تصریح کرد: چطور میشود کسی که 30 سال در این اتحادیه تجربه فعالیت دارد گرانفروش باشد و مجتمعهای بزرگ ارزانفروش شوند، در واقع اصلا ارزانفروشی وجاهت قانونی ندارد و کارهای صورت گرفته در این مجتمع ها نیز قانونی نیست و این امر به استانداری، فرمانداری و غیره با نامهای اطلاعرسانی شده است.
رئیس اتحادیه خواربار و لبنیات مرکز مازندران به مشکلات اجتماعی ناشی از فروشگاههای زنجیرهای و مجتمعهای بزرگ اشاره کرد و گفت: در اتحادیه صنفی تنها بقالی، خواربار و سوپرمارکت مجوز کسب دریافت میکنند اما محل صدور مجوز کسب فروشگاههای بزرگ اتاق اصناف و زنجیرهای اتحادیهای در تهران است.
وی با اشاره به اینکه مشکلات بازار همچنان وجود دارد و گرانیهای گذشته، باقیمانده است، اظهار کرد: قیمت لبنیات به دلایل مختلف از جمله کمبود شیر، در حال افزایش است و تفاوت شرایط امروز با گذشته این است که قیمتها به صورت ناگهانی افزایش نمییابد و اوج نمیگیرد.
رئیس اتحادیه خواربار و لبنیات مرکز مازندران با اشاره به اینکه در حال حاضر بار به اندازه کافی در واحدهای صنفی وجود دارد، خاطرنشان کرد: تنها مشکل این اتحادیه، نبود تعادل در قیمتها است که یکی از دلایل آن نیز به نوسانات نرخ ارز برمیگردد و ثبات تقریبی نرخ دلار نیز هنوز بر بازار تاثیر نگذاشته است.
مفیدی با اشاره به اینکه مصرفکنندگان باید هزینه ای دقیقا مطابق آنچه بر روی جنس مورد نیازشان درج شده است، پرداخت کنند، گفت: اگر فروشندهای کالای مورد نیاز خریدار را بیش از مبلغ درج شده بر روی آن، به فروش برساند تخلف کرده و مطابق قانون با آن برخورد میشود.
مفیدی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به این پرسش که فروش شیرخام در واحدهای صنفی اتحادیه خواربار و لبنیات تخلف است یا خیر، اظهار کرد: بر اساس دستورالعمل شبکه بهداشت و درمان، واحدهای صنفی اتحادیه خواربار و لبنیات نباید شیرخام به فروش برسانند و این امر تخلف محسوب می شود اما سوال اینجا است که چرا در شهرهای اطراف ساری این کار صورت میگیرد. اگر این دستورالعمل قانون است چرا در شهرهای اطراف اقدام به فروش شیرخام میکنند و جلوی آنها گرفته نمی شود.