03:32 | شنبه 1 دي 1403
Research Analysis Debriefing Day
پیش‌بینی بیماری قلبی عروقی با بررسی رسوبات کلسیم

1397/08/20 12:18

پیش‌بینی بیماری قلبی عروقی با بررسی رسوبات کلسیم

پایگاه خبری راد: پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدیدی دریافتند که پیش‌بینی بیماری قلبی عروقی، با اسکن رسوبات کلسیم در شریان ممکن است.

به گزارش پایگاه خبری راد و به نقل از یورک‌الرت، یک پژوهش جدید نشان می‌دهد که "ﺳﯽ‌ﺗﯽ اﺳﮑﻦ ﮐﻠﺴﻴﻢ ﮐﺮوﻧﺮﯼ" (coronary CT calcium scan) بیماران، معیار بهتری برای بررسی خطر "بیماری سرخرگ کرونری" (CAD) و حمله قلبی است. در این روش، سفت شدن شریان به دلیل رسوبات کلسیم مورد بررسی قرار می‌گیرد.

"جفری اندرسون" (Jeffrey Anderson)، پژوهشگر متخصص قلب و عروق و از پزشکان "مرکز قلب اینترماونتین" (Intermountain Heart Institute) در آمریکا گفت: ما با داشتن اسکن‌های ﮐﻠﺴﻴﻢ ﮐﺮوﻧﺮﯼ، نشانگری در اختیار داریم که می‌تواند وجود بیماری‌های مربوط به آناتومی را نشان دهد. هدف ما این نیست که تنها با در نظر گرفتن خطراتی که بیمار با آنها دست و پنجه نرم می‌کند، امکان وجود بیماری را بررسی کنیم زیرا این عوامل نمی‌توانند وجود واقعی بیماری را مشخص کنند.

وی افزود: بیماری‌های قلبی عروقی، بزرگترین دلیل مرگ‌ و میر در آمریکا محسوب می‌شوند و تشخیص افرادی که بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری‌ها قرار دارند، زیرمجموعه این گونه به شمار می‌رود.

پژوهشگران در این بررسی جدید موفق شدند ۱۱۰۷ نفر که دارای علائم بیماری‌های قلبی عروقی بودند، شناسایی کنند. آنها در این پژوهش، اسکن‌های "پت- سی‌تی" (PET/CT)‌ بیماران را نیز بررسی کردند.

برای تشخیص افراد مبتلا به بیماری سرخرگ کرونری، شرایط شرکت‌کنندگان پیگیری شد و پژوهشگران دریافتند که ﺳﯽ‌ﺗﯽ اﺳﮑﻦ ﮐﻠﺴﻴﻢ ﮐﺮوﻧﺮﯼ، بهتر می‌تواند وجود بیماری سرخرگ کرونری را نشان دهد. این بررسی‌ها، تنها به عوامل استانداردی مانند سن، فشار خون و سطح کلسترول بستگی دارد.

اندرسون گفت: وجود کلسیم در سرخرگ، نمی‌تواند جزئیات کاملی ارائه دهد اما می‌تواند وجود بیماری را مشخص کند. نتایج بررسی ما نشان می‌دهد که ﺳﯽ‌ﺗﯽ اﺳﮑﻦ ﮐﻠﺴﻴﻢ ﮐﺮوﻧﺮﯼ، نقش مهمی در سنجش بیماری‌های قلبی عروقی دارد.

به گفته اندرسون، هزینه این آزمایش، بالا نیست؛ در نتیجه می‌توان از آن به عنوان یک روش سنجش معمول استفاده کرد.

نتایج این پژوهش، در نشست علمی "انجمن قلب آمریکا" (AHA) در شیکاگو ارائه شده است.