به گزارش پایگاه خبری راد، «محمدتقی کمال غریبی»، اظهار کرد: رتبه استان در اجرای سیستمهای نوین آبیاری در سال 93، 25 کشور بود اما در سال 96 به رتبه پنجم ارتقاء یافت.
وی خاطرنشان کرد: میزان صرفهجویی در مصرف آب با تجهیز مزارع به سیستمهای نوین آبیاری در سال گذشته به 25 میلیون متر مکعب رسیده است.
کمال غریبی تصریح کرد: طبق برنامه اقتصاد مقاومتی سالانه تجهیز 7200 هکتار از اراضی به سیستم آبیاری نوین هدفگذاری شده اما در سال با 8277 هکتار اجرای سیستم، از هدف گذاری هم پیشی گرفتیم.
وی افزود: امسال نیز تاکنون 1300 هکتار سیستم نوین آبیاری تحویل، 4 هزار هکتار در حال اجرا و 3500 هم در مرحله عقد قرارداد با کشاورزان است.
مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی گلستان ضمن درخواست از کشاورزان برای استفاده از این سیستمها که دارای تسهیلات یارانهدار هستند، گفت: راندمان آبیاری در سیستمهای قطرهای و تیپ 95 درصد، کلاسیک ثابت 75 درصد و ماشینهای آبیاری 75 تا 80 درصد افزایش مییابد.
کمال غریبی گفت: دولت سال گذشته برای اجرای سیستم آبیاری قطرهای و تیپ 10 میلیون تومان، کلاسیک ثابت 5/6 میلیون تومان، ماشین های آبیاری 5/8 میلیون تومان تسهیلات بلاعوض در نظر گرفته بود که امسال 30 درصد به هر یک از آنها افزوده شده است.
استقبال از سیستم آبیاری کلاسیک ثابت در استان
وی تصریح کرد: در استان گلستان بدلیل کشت دو محصول در طول سال در زمینهای زراعی، از سیستم کلاسیک ثابت استقبال بیشتری میشود. اگر بتوان با در نظر گرفتن تبصرهای میزان تسهیلات این سیستم آبیاری را در استان گلستان به اندازه سیستمهای تیپ و قطرهای افزایش داد، استقبال کشاورزان چند برابر میشود.
وی تصریح کرد: اجرای سیستم نوین آبیاری علاوهبر صرفهجویی در مصرف آب، در بهبود کیفیت و افزایش بهرهوری محصول هم نقش بسزایی دارد.
مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی گلستان با اشاره به اقدامات صورت گرفته در خصوص رینگ کردن چاههای کشاورزی، یادآور شد: با رینگ کردن چند حلقه چاه با یکدیگر، در مصرف آب صرفهجویی زیادی میشود.