15:49 | شنبه 1 دي 1403
Research Analysis Debriefing Day
افزایش تا ۲.۵ برابری قیمت محصولات چرمی در بازار

1397/08/18 09:42

مشکل ارزی گریبان‌گیر صنعت چرم!

افزایش تا ۲.۵ برابری قیمت محصولات چرمی در بازار

پایگاه خبری راد: عضو هیات مدیره انجمن صنایع چرم ایران با بیان این‌که از ابتدای سال جاری تاکنون قیمت محصولات چرمی در بازار تا ۲.۵ برابر افزایش یافته است، گفت: متاسفانه صنایع چرم برای تامین ارز خود از سامانه نیما با مشکل مواجه هستند.

به گزارش پایگاه خبری راد،  علی‌اصغر رستم‌پور، با اشاره به جدیدترین وضعیت صنایع چرم، اظهار کرد: پس از اتفاقات به وجود آمده در بازار ارز به یک‌باره سرمایه تولیدکنندگان تا یک سوم کاهش یافته و بنگاه‌های تولیدی برای ادامه‌ فعالیت خود با مشکل مواجه هستند و اگر مسائل آنها مدنظر قرار نگیرد و حل نشود، به طور حتم چالش‌های جدی خواهند داشت، هرچند که اگر بتوان مشکلات ارزی آنها را حل کرد بخشی از مسائل حیاتی‌شان برطرف شده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر تولیدکنندگان نمی‌توانند ارز مورد نیاز خود را از سامانه نیما تهیه کنند و با توجه به این‌که ۷۰ تا ۷۵ درصد مواد اولیه صنایع چرم به غیر از پوست که در داخل تهیه می‌شود، وارداتی است، مشکلات عدیده ای برای آن‌ها به وجود آمده است و هنوز موفق به دریافت ارز از طریق سامانه نیما نشده‌اند.

عضو هیات مدیره انجمن صنایع چرم ایران افزود: باید بدانیم که اگر این روند ادامه پیدا کند مشکلات آنها دو چندان خواهد شد چرا که مجبور هستند ارز مورد نیاز خود را با قیمت بازار آزاد خریداری کنند و این مساله بر روی قیمت تمام شده محصولات اثرگذار است.

رستم‌پور با اشاره به این‌که نمی‌دانیم به چه علت ارز در سامانه نیما برای مصارف مورد نیاز تولیدکنندگان ارائه نمی‌شود، اظهار کرد: عدم دسترسی تولیدکنندگان صنایع چرم به ارز سامانه نیما موجب شده تا آنها با مشکل جدی مواجه شوند و اگر صنایع چرم نتوانند ارز خود را با قیمت سامانه نیما تهیه کنند، به طور حتم فعالیت آنها با مشکلات بیشتری همراه خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به گران‌ شدن پوست و مواد شیمیایی، قیمت محصولات صنایع چرم در بازار تا ۲.۵ برابر افزایش یافته و هرچقدر محصولات گران‌تر شوند، سبد خانوار کوچک‌تر می‌شود و با توجه به این‌که پوشاک در اولویت خانوارها نیست، به همین دلیل بازار صنایع چرمی در ادامه مسیر خود با رکود تورمی بیشتری همراه خواهد شد و کارخانجات آن نیز آسیب‌های جدی می‌بینند.