به گزارش پایگاه خبری راد، امروز (یکشنبه) فعالان بازار سرمایه شاهد افت آرام قیمتها در بورس تهران بودند. به طوری که شاخص کل نقدی و قیمتی ۵۳۰ واحد افت کرد و به رقم ۱۸۲ هزار و ۹۱۸ واحدی رسید. همچنین شاخص کل هم وزن با ۲۲۵ واحد افت تا رقم ۲۷ هزار و ۹۰۰ واحدی پایین آمد.
از ابتدای سال جاری با افزایش قیمت ارزهای خارجی قیمت سهمهای صادرات محور در بورس و فرابورس ایران با افزایش مواجه شد. به طوری که در طی هفتهها و ماههای گذشته در بسیاری از روزها شاهد این بودیم که شاخص کل در هر روز معاملاتی کانال شکنی کرده و وارد تراز جدیدی میشد. به طوری که در طی ماههای گذشته نماگر اصلی بازار توانست تا نزدیکی تراز ۲۰۰ هزار واحدی رشد کند و در قله تاریخی بایستد. اما در طی روزهای اخیر شاهد کاهش قیمتها و در نتیجه کاهش شاخص کل بازار سهام هستیم.
شاخص آزاد شناور نیز امروز با افت ۹۰۱ واحدی مواجه شد و تا رقم ۱۹۲ هزار و ۳۵۰ واحدی پایین آمد. شاخص بازار اول و دوم نیز هر یک به ترتیب ۴۴۹ و ۷۷۱ واحد افت کردند.
هر چند که امروز نمادهایی از گروه معدنی، پتروشیمی و داروسازی بیشترین تاثیر افزاینده را بر شاخصهای بازار داشتند، اما در نهایت این سهمهای گروه پتروشیمی و خودرویی و فلزی بودند که زورشان بر دیگر گروهها چربید و شاخصها را به سمت پایین هدایت کردند.
معدنی و صنعتی گل گهر، صنایع پتروشیمی خلیج فارس، گروه مدیریت سرمایهگذاری امید و لابراتوار داروسازی دکتر عبیدی، چهار نمادی بودند که تلاش کردند امروز شاخص کل از تراز ۱۸۳ هزار واحدی پایینتر نیاید. هر یک از این نمادها ۹۴، ۸۱، ۵۲ و ۵۰ واحد تاثیر افزاینده روی شاخص های بازار داشتند، اما در نهایت تلاششان بی نتیجه ماند و شاخص کل تراز ۱۸۳ هزار واحدی را ترک کرد.
در طرف مقابل گروه مپنا، پتروشیمی پارس، گسترش نفت و گاز پارسیان و سایپا به ترتیب با ۴۲، ۳۸، ۳۶ و ۳۶ واحد تاثیر کاهنده سعی کردند شاخص های بازار سهام را به سمت پایین هدایت کنند.
امروز در گروه استخراج کانیهای فلزی نوسان قیمت سهمها مانند گذشته آن چنان زیاد نبود، به طوری که اکثریت کمتر از دو درصد افت یا رشد داشتند. همچنین در گروه محصولات شیمیایی هر چند که تعداد زیادی از سهمها با کاهش قیمت روبرو شدند، اما کمتر سهمی بود که تا مرز پنج درصد افت قیمت را تجربه کند.
در گروه شرکتهای چند رشتهای صنعتی از جمله سرمایهگذاری غدیر، سرمایهگذاری امید، شاهد نوسان قیمت زیادی نبودیم. در این گروه نیز نمادها کمتر از یک درصد نسبت به روز گذشته افت و خیز داشتند.
اما در گروه خودرو و ساخت قطعات بیشتر سهمها روند کاهشی به خود گرفتهاند و بیش از دو درصد افت قیمت را شاهد بودند. در گروه فلزات اساسی نیز تعداد سهمهایی که با کاهش قیمت روبرو شدند، کم نبود و تعدادی نیز با صف فروش مواجه شدند.
در عین حال در گروه فرآوردههای نفتی، کک و سوخت هستهای شاهد افزایش کاهش شدید قیمت نبودیم، اما حدود نیمی از سهمها در این گروه با افزایش قیمت کمتر از یک درصد مواجه شد. بانکها و موسسات اعتباری نیز امروز شاهد کاهش قیمت سهمهایشان بودند.
ارزش معاملات بورس تهران امروز به رقم ۶۰۵ میلیارد تومان رسید و حجم معاملات عدد ۲.۱ میلیارد سهم و ارواق مالی را ردکرد. همچنین تعداد معاملات امروز به عدد ۱۴۹ هزار و ۴۴ واحدی رسید.
شاخص کل فرابورس نیز امروز ۲۳ واحد افت کرد و به رقم ۱۹۸۴ واحدی رسید. این شاخص در پی هفتههای گذشته توانسته بود، برای اولین بار تراز ۲۰۰۰ واحدی را شاهد باشد، اما امروز برای دومین بار از این کانال پایینتر رفت. ارزش معاملات این بازار به رقم ۴۷۵ میلیارد تومان رسید و حجم معاملات رقم ۸۹۲ میلیون سهم و اوراق مالی را شاهد بود.