11:38 | شنبه 1 دي 1403
Research Analysis Debriefing Day
کاهش ۹۰ درصدی آنفلوآنزای طیور در آبان‌ماه

1397/08/13 08:36

سازمان دامپزشکی خبر داد:

کاهش ۹۰ درصدی آنفلوآنزای طیور در آبان‌ماه

پایگاه خبری راد: معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی گفت: تنها سه کانون بومی و صنعتی در استان‌های اصفهان، چهارمحال و بختیاری و مازندران شناسایی و معدوم شده که هیچ کدام از آن ها مربوط به مرغداری‌های مرغ گوشتی نیست.

به گزارش پایگاه خبری راد،  بعد از اپیدمی شدن بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در سال‌های گذشته و گرفتن تلفات بسیار از جمعیت طیور، سال ۱۳۹۶ مسئولان سازمان دامپزشکی وعده دادند در سال آینده این بیماری کنترل می‌شود و دیگر حالت اپیدمی پیدا نخواهد کرد.

در این شرایط صفرعلی ماکنعلی - معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی - درباره جدیدترین وضعیت این بیماری در سال جاری، اظهار کرد: براساس آخرین آمارهای رسمی در مهرماه امسال ۸۸ درصد کاهش کانون‌های بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در کشور داشته‌ایم که در آبان‌ماه به ۹۰ درصد رسیده است.

وی افزود: از ۳۱ شهریورماه که سال جدید در دوره شیوع بیماری است تنها سه کانون گزارش شده که دو کانون در اصفهان و چهارمحال و بختیاری بوده و یک کانون دیگر مربوط به طیور بومی محمودآباد مازندران بود که ۴۸ ساعت پیش گزارش شد و همه عملیات کنترل، معدوم‌سازی، پایش و غیره را در آن منطقه انجام دادیم و هم‌اکنون هیچ مشکلی بابت این بیماری وجود ندارد.

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی با بیان این‌که بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان کاملا تحت کنترل است، ادامه داد: ۱۸ دستگاه متولی مختلف در قالب تیم گزارش‌دهی و کنترل و پیشگیری از این بیماری با هم همکاری می‌کنند و موفقیتی که تاکنون به دست آمده حاصل همین همکاری و مشارکت است چرا که اگر چنین نبود تاکنون حداقل بیش از ۱۵۰ کانون در کشور درگیر می‌شدند.

ماکنعلی با اشاره به این‌که هیچ گزارشی بابت آلوده شدن واحدهای پرورشی مرغ گوشتی نداشته‌ایم، گفت: اخیرا در شبکه‌های اجتماعی و برخی سایت‌ها خبری منتشر شد که در استان فارس تعدادی عقاب به دلیل خوردن لاشه مرغ آلوده به بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، تلف شدند اما ما از ابتدا می‌دانستیم که این تلفات ربطی به بیماری ندارد و پس از بررسی‌ها همین نتیجه کسب شد چرا که یکی از مرغداران این استان تلفات مرغداری خود را که ارتباطی به بیماری هم نداشت در دره‌ای رها کرده بود و فاسد شدن این لاشه‌ها باعث رشد میکروارگانیسم‌ها و تولید سم در مرغ‌های تلف شده، شد و علت مرگ‌ومیر تعدادی عقاب نیز خوردن این لاشه‌های مسموم بود.

وی خاطرنشان کرد: تلفات در مرغداری‌ها که بدون ابتلای بیماری باشد، از دو تا پنج درصد در همه دنیا طبیعی است و هیچ گزارشی از استان فارس هم در زمینه‌ شیوع آنفلوآنزا یا درگیر شدن کانون این بیماری نداشته‌ایم.

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی تاکید کرد: بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در حال حاضر همان‌طور که در سال گذشته وعده‌اش را داده بودیم به طور کامل کنترل شده است و تا پایان سال نیز برنامه کنترل و پیشگیری از اپیدمی شدن این بیماری را در دستور کار داریم.