به گزارش پایگاه خبری راد، و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسانشمالی، «عبدالله یوسفی» در اینباره گفت: سالانه حدود ۱۲۰ هزار هکتار از اراضی استان بهصورت دیم پاییزه کشت و کار میشود که با توجه به تغییرات اقلیمی متأسفانه شاهد شکنندگی در تولید در این اراضی دیم هستیم.
وی ادامه داد: توجه به تولید در دیمزارها بهعنوان یکی از سیاستهای مهم معاونت زراعت در دستور کار قرار گرفته است و در این راستا با همکاری ایکاردا، ارتقای امنیت غذایی از طریق افزایش تولید سیستمهای زراعی دیم به میزان ۲۵ درصد در مدت ۵ سال هدفگذاری شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسانشمالی گفت: ایکاردا، یکی از 15 مرکز تحقیقاتی استراتژیکی کشاورزی جهان بوده و هدف آن بهـــبود رفــاه مــــردم با استفاده از تحقیقات و آموزش در مناطق خشک در جهت افزایش تولید در واحد سطح و افزایش کیفیت محصولات زراعی با حفظ منابع طبیعی و استفاده پایدار از منابع محیطی است و دومین مرکز تحقیقاتی در دنیاست که بر روی گندم فعالیت میکند و از طریق یک شبکه گسترده با مناطق، مؤسسات ملی، دانشگاهها، سازمانهای غیر دولتی و وزراتخانه ها در کشورهای توسعه یافته در ارتباط است.
یوسفی مهمترین مؤلفه این پروژه را ترویج و بهکارگیری فناوریهای آزمون شده و موفق در پایگاههای نوآوری برشمرد و افزود: ایجاد تغییر در تفکر و رفتار بهرهبرداران دیم در موضوعاتی مانند تناوب علوفه و گیاه روغنی با گندم و جو از سایر اهداف طرح است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسانشمالی خاطرنشان کرد: در این طرح از ارقام و ژنوتیپهای داخلی و برخی ژنوتیپهای بینالمللی نیز استفاده میشود همچنین تولید علوفه در دیمزارها نیز در این طرح هدفگذاری شده است.
وی ادامه داد: در اجرای این پروژه، تغییر روشهای کشت مرسوم به روشهای کشت پیشرفته و کشاورزی حفاظتی نیز مورد نظر بوده و بر آن تأکید میشود.
برنامه طرح در استان خراسانشمالی
دکتر «عبدالله یوسفی» در خصوص برنامه این طرح در خراسانشمالی اظهار کرد: امسال برای استان خراسانشمالی ۴۶۵۰ هکتار اراضی گندم دیم و ۸۸۵ هکتار جو دیم به همراه ۲۸۵ هکتار نخود و ده هکتار محصولات علوفهای در نظر گرفته شده است و با تداوم پروژه طی 5 سال آینده سطح اجرای این پروژه در استان به ۱۳۱ هزار و ۶۶۰ هکتار خواهد رسید.
وی افزود: در اجرای این طرح، شماری سایتهای نوآوری و مزارع الگویی در مزارع کشاورزان و دراقلیمهای مختلف ایجاد خواهد شد.
یوسفی استفاده از تناوبهای مختلف، تولید علوفه در دیمزارها، گسترش کشاورزی حفاظتی و توسعه دستگاههای مکانیزه جدید را از مهمترین برنامههای اجرایی طرح برشمرد.
وی یادآور شد: سه سایت در استان در نظر گرفته شده است که در این سایتها استفاده از ارقام مختلف، روشهای خاکورزی متفاوت و شیوههای مختلف کشت و تنوع تولید مدنظر قرار خواهد گرفت.