23:09 | پنجشنبه 8 آذر 1403
Research Analysis Debriefing Day
قیمت گوشت سربالایی می‌رود

1397/08/07 18:56

قیمت گوشت سربالایی می‌رود

پایگاه خبری راد: رئیس اتحادیه قصابان مرکز مازندران با اشاره به اینکه بزرگترین مشکل حاضر در این بخش، کمبود دام است، خاطرنشان کرد: کمبود دام سبک و سنگین در ایران موجب شد تا قیمت گوشت در کشور افزایش پیدا کند.

به گزارش پایگاه خبری راد،  عبدالرحیم قاسمی با اشاره به اینکه با واردات گوشت خارجی به کشور، تقاضا متعادل شده و قیمت‌ها ثابت مانده است، اظهار کرد: در حال حاضر قیمت‌ گوشت‌های بره و بزغاله 62، بز و میش 58، گوساله 62 تا 65 و گوشت گاوی 60 هزار تومان است.

وی با بیان اینکه گوشت‌ها بیشتر از استرالیا و روسیه وارد می‌شود، تصریح کرد: در مواقعی از سال برای تنظیم بازار نیاز است که واردات صورت بگیرد اما باید یک تعادلی را در نظر گرفت تا فروشندگان متضرر نشوند.

قاسمی همچنین با تاکید بر اینکه تعداد زیاد دام موجب افزایش عرضه می‌شود و این امر می‌تواند موجب کاهش قیمت گوشت شود، خاطرنشان کرد: باید تعادلی میان تعداد دام زنده و واردات گوشت در کشور برقرار شود تا صنعت داخلی از بین نرود. نوسانات نرخ ارز و چند برابر شدن ارزش دلار در قاچاق دام و کاهش آن نیز تاثیرگذار بوده که بخشی از گرانی گوشت و کمبود دام به این امر بر می‌گردد.

قاسمی با اشاره به اینکه در بخش پایین دست مازندران کشاورزی و باغداری رونق دارد، تصریح کرد: متاسفانه در پایین دست، مراتع آزاد برای چرای دام وجود ندارد و محبوس کردن در یک دامداری با توجه به گرانی خوراک دام نیز مقرون به صرفه نیست.

وی با بیان اینکه در بالادست مازندران نیز در یک فصل خاصی از سال مانند تابستان دام‌ها می‌توانند در مراتع حضور داشتنه باشند، تصریح کرد: طرح سازمان جنگل‌ها مبنی بر خروج دام از جنگل و طرح تنفس نیز به تولید دام سنگین در مازندران آسیب زده و این امر موجب کمبود میزان گوشت در این استان شده است.

رئیس اتحادیه قصابان مرکز مازندران در ادامه با اشاره به اینکه در تهیه خوراک دام با مشکل زیادی رو به رو هستیم، گفت: خوراک دام که شامل جو، کنجاله و غیره است گران شده و عدم فعالیت رانندگان کامیون نیز تاثیر گذاشته است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه بر اساس دستورالعمل، ماندگاری گوشت گرم گوسفندی سه روز و گوشت گرم گاو پنج روز است واحدهای صنفی به گونه‌ای کشتار می‌کنند که هیچ گوشتی در آن واحد باقی نماند.

قاسمی یادآور شد: اگر گوشت بیشتر از این میزان زمان بماند، رنگ و بوی گوشت تغییر می‌کند و وزن آن کاهش می‌یابد، در واقع مشتری بهترین بازرس در این شغل هستند و متصدیان روز خود را برای این امر وقف می‌کنند. متصدیان تلاش می‌کنند گوشت‌های فروشگاه خود را طوری مدیریت می‌کنند که هیچ میزانی از آن باقی نماند و با توجه به تغییرات رنگ، بو و وزن گوشت فاسد شده، متصدیان فروش گوشت، آنان را معدوم می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه واحدهای صنفی همیشه با کمبود گوشت مواجه می‌شوند، اظهار کرد: با توجه به اینکه در هر شغلی درصد ناچیزی از افراد تخلف می‌کنند، در این اتحادیه نیز تعدادی بسیار کمی از فروشندگان وجود داشتند که اقدام به کشتار غیرمجاز می‌کردند اما در مجموع به واسطه برخورد اتحادیه و دامپزشکی، این اتفاق بسیار کم صورت می‌گیرد.

رئیس اتحادیه قصابان مازندران یادآور شد: برای اینکه مردم بدانند کدام گوشت سالم و مجاز است به نکاتی چون ممهور بودن لاشه، برگه تاریخ تولید بر روی آن گوشت، بو، رنگ و وزن آن توجه کنند.