14:10 | پنجشنبه 8 آذر 1403
Research Analysis Debriefing Day
شناسایی بیش از ۱۵هزارکم‌بینا و نابینا در استان تهران

1397/08/02 06:18

مدیرکل بهزیستی استان تهران خبر داد

شناسایی بیش از ۱۵هزارکم‌بینا و نابینا در استان تهران

پایگاه خبری راد: مدیرکل بهزیستی استان تهران از آغاز اجرای طرح غربالگری بینایی کودکان از ابتدای آبان ماه در پایگاه‌های دائم و سیار بهزیستی استان تهران خبر داد و گفت: اجرای این طرح تا پایان آذر ادامه خواهد داشت.

به گزارش پایگاه خبری راد، داریوش بیات‌نژاد با اشاره به آغاز طرح پیشگیری از تنبلی چشم و سایر اختلال‌های بینایی گفت: طرح غربالگری و پیشگیری از تنبلی چشم ۲۲ سال است که اجرایی می شود، این طرح اثرات مثبتی را برای پیشگیری از نابینایی و کم‌بینایی کودکان داشته است.

وی با تاکید بر اهمیت اقدامات پیشگیرانه در بروز معلولیت‌ها اظهار کرد: اجرای برنامه کشوری پیشگیری از تنبلی چشم و سایر اختلالات بیماری از این دست برنامه‌ها است. طرح پیشگیری از تنبلی چشم با هزینه‌های بسیار کم انجام می‌شود و سازمان بهزیستی از خانواده‌های بی‌بضاعت نیز هزینه‌ای را دریافت نمی‌کند.

مدیرکل بهزیستی استان تهران با اشاره به اینکه براساس آمارها بیش از یک میلیون نفر از جمعیت کشور از کم‌بینایی و نابینایی رنج می‌برند، تصریح کرد: انجام چنین طرح‌هایی در کشور می‌تواند از معلولیت‌های نابینایی و کم بینایی جلوگیری کند.

در حال حاضر  بیش از ۱۵ هزار و ۳۰۰ نفر از معلولان شناسایی شده در بهزیستی استان تهران افراد کم‌بینا و نابینا هستند و بخش عمده‌ای از اعتبارات سازمان بهزیستی در حوزه توانبخشی به این افراد اختصاص پیدا می‌کند و ما می‌توانیم با اطلاع‌رسانی وآگاهی‌بخشی به موقع به خانواده‌ها از بروز معلولیت‌های نابینایی و کم‌بینایی و همچنین تنبلی چشم کودکان جلوگیری کنیم.

وی از آغاز اجرای این طرح از ابتدای آبان ماه در پایگاه‌های دائم و سیار بهزیستی استان تهران خبر داد و گفت: اجرای این طرح تا پایان آذر ادامه خواهد داشت. در طرح برنامه کشوری پیشگیری از تنبلی چشم و سایر اختلال‌های بینایی همکاری خوبی بین دستگاه‌ها از جمله آموزش و پرورش، پایگاه‌های بسیج، مساجد، فرهنگسراهای شهرداری و مهدهای قرآنی برقرار است و امیدواریم ما امسال بتوانیم پوشش صددرصدی را در طرح اشاره شده داشته باشیم.

بیات‌نژاد افزود:خانواده‌ها می‌توانند با برقراری تماس با شماره ۷۸۲۴۵۶۲۰ اطلاعات لازم را از پایگاه‌های اجرای طرح داشته باشند ضمن اینکه سامانه پیامک (۲۰۰۰۱۴۸) پیش‌بینی شده که اطلاعات لازم را در این بخش به خانواده‌ها ارائه می‌کند.