06:24 | شنبه 1 دي 1403
Research Analysis Debriefing Day
برای افزایش سرانه مصرف لبنیات در مردم فکری شود

1397/07/30 22:44

معاون وزیر بهداشت:

برای افزایش سرانه مصرف لبنیات در مردم فکری شود

پایگاه خبری راد: معاون بهداشت وزیر بهداشت با بیان اینکه باید برای افزایش سرانه مصرف لبنیات در کشور که در حال حاضر نگران کننده است، فکری کنیم، گفت: این میزان مصرف در کشور ما که هرم سنی جوانی دارد، خوب نیست.

به گزارش پایگاه خبری راد، دکتر علیرضا رئیسی در همایش غذای سالم - لبنیات سالم با بیان اینکه خوشحالم که امروز این همایش برگزار شد، گفت: یک موضوع مهم در این زمینه اهمیت سلامت و به دنبال آن مصرف لبنیات است. اگر یک کشور سرانه مصرف لبنیاتش بالا باشد، قطعا بدانید که در سایر شاخص‌های بهداشتی و فرهنگ سلامت هم در جایگاه خوبی قرار دارند. مانند کشور فنلاند که رتبه نخست مصرف لبنیات را دارد و سرانه مصرفش سالانه به ازای هر فرد ۳۶۵ کیلوگرم است. حال این میزان را با سرانه مصرف کشور خودمان که روزانه کمتر از یک لیوان و بین ۱۳۰ تا ۱۹۰ گرم است، مقایسه کنید که بسیار ناامید کننده است؛ به طوری که در سال سرانه مصرف‌مان برای هر فرد زیر ۷۰ کیلوگرم است.

وی تاکید کرد: بسیاری از مشکلات‌مان در حوزه سلامت مانند پوکی استخوان، وضعیت بهداشت دهان و دندان، کوتاهی قد و ... ناشی از پایین بودن مصرف لبنیات است. باید توجه کرد که مصرف لبنیات در پیشگیری از سرطان دستگاه گوارش، تخمدان، فشار خون، انقباض عضلات و ... موثر است. بنابراین اگر فرهنگ مصرف لبنیات را از کودکی آغاز کرده و تا میانسالی ادامه دهیم، یعنی زندگی سالم‌تری داشته و دیرتر از کار افتاده می‌شویم.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه واقعا مصرف سرانه لبنیات در کشور ما پایین است، گفت: حتما باید برای افزایش سرانه مصرف لبنیات در کشور که در حال حاضر نگران کننده است، فکری کنیم. این میزان مصرف در کشور ما که هرم سنی جوانی دارد، خوب نیست. از طرفی در آیات و احادیث بر مصرف لبنیات توصیه شده است. بنابراین به عنوان کشوری مسلمان نیاز به کار بیشتری در این حوزه داریم. سرانه مصرف لبنیات در هر کشور ارتباط مستقیمی با وضعیت اقتصادی و جی‌ دی پی آن کشور دارد.

رئیسی تاکید کرد: قیمت تمام شده مواد لبنی در عرضه و توزیع باید به گونه‌ای باشد که مردم به این مواد دسترسی داشته باشند.

معاون وزیر بهداشت از تدوین دستورالعملی در حوزه بهداشت مواد لبنی سنتی خبر داد و گفت: برای اولین بار در کشور دستورالعملی با کمک اصناف تدوین شد تا یک ساماندهی در سطح کشور برای مسائل فنی و بهداشتی تولید، عرضه و توزیع مواد لبنی داشته باشیم و این اتفاق افتاد و شاخص‌های تولید، عرضه و توزیع مواد لبنی مورد توجه قرار گرفت.