به گزارش پایگاه خبری راد، نیره پیروزبخت اظهار کرد: امیدواریم امروز بتواند کمکی هرچند اندک به ارتقای جایگاه صنعتگران استان داشته و مشوقی برای فعالیتهای هرچه بیشتر آنها باشد.
وی افزود: ما در حال حاضر در شرایطی به سر میبریم که باید دقت ویژهای در حوزههای مختلف صنعت، خدمت و غیره داشته باشیم، خود را با استانداردهای روز دنیا وفق دهیم و توجه ویژهای به این مقوله داشته باشیم زیرا در این شرایط خاص، استاندارد و کیفیت میتواند به ارتقای محصولات، خدمات، فرایندها و غیره کمک کند، مواردی که از دیرباز در کشور و دین ما آمده، حاکی از این بوده که توجه ویژهای به بحث استاندارد نه به این عنوان و واژه بلکه به ماهیتی که در این واژه نهفته شده است. در قرآن نیز به نظم و استاندارد اشاره شده و ما از این نمونهها کم نداریم.
پیروزبخت با بیان اینکه در تعریف جدید استاندارد اعلام شده که استاندارد در حقیقت تراکم دانش کاربردی و اندیشههای برتر در طول و عرض زمان است، عنوان کرد: در این جمله کوتاه سه مولفه موثر نهفته است. اول تراکم دانش کاربردی که ما از ابتدا بیان میکردیم که سازمان ملی استاندارد میتواند به عنوان پل ارتباطی بین صنعت و دانشگاه کار کند و پژوهشهای کاربردی جزو دستوراتی است که همواره به سازمان داده شده است، دو اندیشههای برتر و خرد جمعی که ما همواره در تدوین استانداردها نیاز و توقع داریم که به کار گرفته شود.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران ادامه داد: زمان عنصری است که در زندگی بشر جای بسیار حساسی دارد و ما در حال حاضر این حساسیت و اثر را داریم و در زندگی امروز خود و در جامعه اقتصادی و سیاسی دنیا میبینیم. اگر دیر اقدام کنیم، عقب خواهیم افتاد. طول و عرض زمان برای اینکه خود را به آن سطح از زندگی برسانیم که بتوانیم بیان کنیم تمام مولفههای زندگی ما با استاندارد انطباق دارد، بسیار حایز اهمیت است.
وی بیان کرد: قانون ما در سال ۹۶ در مجمع تشخیص مصلحت نظام جزو قوانینی بود که به دلیل اختلاف بین شورای نگهبان و مجلس به مجمع تشخیص رفت و در آنجا با رای حداکثری تصویب و ابلاغ شد. در این قانون بحث تنها ارتقای جایگاه سازمان ملی استاندارد نیست بلکه عنوان این قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد است، بدین معنی که نظام استاندارد در کشور باید جاری و ساری شود و بعد تقویت و توسعه پیدا کند.
پیروزبخت اضافه کرد: در این قانون بسیاری از تکالیف و وظایف برای برخی از سازمانهای دیگر عنوان شده به این دلیل که حتما باید نظام استاندارد در کشور ارتقا پیدا کند. متولی نظام استاندارد در کشور سازمان ملی استاندارد است که به عنوان ناظر عالی و فرابخشی در این حوزه فعالیت میکند.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران گفت: کمتر شورایی چون شورای ملی استاندارد وجود دارد که از سه قوه و بخش خصوصی با تمام قوا حضور داشته باشند. در شورای ملی استاندارد غیر از ۱۰ وزیر، چندین معاون رئیس جمهور، رئیس سازمان بازرسی کل کشور، دادستان کل، دو نماینده و از نهادهای زیرنظر مقام معظم رهبری صداوسیما و از بخش خصوصی نیز اتاق بازرگانی، اتاق تعاون، اتاق اصناف و شورای رقابت حضور دارند.
وی با اشاره به اینکه ما توانستیم جایگاه خوبی را در عرصه بینالمللی پیدا کنیم، تصریح کرد: برای اولین بار در طول تاریخ عضویت ما در سازمان بینالمللی، دبیرکل سازمان ISO به ایران آمد اما این خبر در حجم اخبار سیاسی کشور ما گم شد. دبیر کل سازمان تشریح کرد که ۱۵ نفر بین ۱۶۳ کشور در هیئت مدیره فنی حضور دارند که ۶ نفر عضو ثابت هستند و ۹ نفر انتخاب میشوند. باعث افتخار بوده که یک محقق ایرانی کارشناس استاندارد عضو این هیئت مدیره شده است.
پیروزبخت ادامه داد: دبیرکل سازمان ISO در شرایطی به ایران آمده که این شبهه در دنیا توسط دشمنان ما ایجاد شده که ایران کشوری ناامن است اما وی بیان کرد که من پیام امنیت، ثبات، آرامش و آسایش در کشور شما را به تمام کشورهای عضو ISO خواهم رساند. این پیام برای دنیا بوده که کشوری که اکنون همه تصور میکنند، تحریم آن را از پا در خواهد آورد، دبیرکل بیان میکند که من امنیت و آرامش را در ایران مشاهده کردم.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران با بیان اینکه در حوزههای بینالمللی موفقیتهای ویژه دیگری نیز کسب کردیم، عنوان کرد: ما در هیئت مدیره موسسه استاندارد عضو شدیم. تفاهمنامههای متعددی داشتیم که با دو بخش روسیه یعنی استانداردسازی و تایید صلاحیت آن را امضا کردیم. در یک سال اخیر در ۵۴ کمیته فنی و فرعی عضو شدیم که این نشان میدهد که صنعت و تولید ایران در حال پیشرفت است. در حوزههای قضایی و کشاورزی نیز موفقیتهای خوبی را کسب کردیم.
وی در خصوص شعار سازمان ISO، تصریح کرد: ما به عنوان سازمان ملی استاندارد هر سال باید به چند مسئله غیر از مسائل اقتصادی کشور توجه کنیم که اولین مورد نامگذاری سال توسط مقام معظم رهبری است که هر سال این پیام را دارد که استاندارد باید چه راهی را طی کند. امسال نیز کاملا مرتبط با حوزه استاندارسازی یعنی حمایت از کالای ایرانی است. سال گذشته مجمع ISO این شعار را انتخاب کرد که فکر باز تحول میآفریند و این کاملا مرتبط با جامعه ایرانی است.
پیروزبخت افزود: شعار روز جهانی استاندارد این بود که استانداردها شهرها را هوشمندتر میکند. این شعار به سمت انقلاب صنعتی چهارم پیش میرود که از ۲۰۱۶ آغاز شده است. شعار امسال در مجمع ISO، استانداردها و نقش آنها در توسعه پایدار بوده و شعار روز جهانی ISO نیز استانداردها و انقلاب صنعتی چهارم است.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران بیان کرد: در بحث حمایت از توسعه پایدار، یکی از مهمترین نکاتی که امسال در مجمع ISO بررسی و تصمیمگیری شد، حمایت سیاستگذاران و دولتمردان از استانداردها بود. در ایران به قدری سیاستگذاران و دولتمردان به بحث استاندارد اهمیت میدهند که قوه مقننه و مجریه هر دو درگیر بحث استاندارد شدهاند، از دیگر مباحث، با توجه به سیاستهای اخیر کشور برای مقابله با تحریمها، نقش استانداردها در واحدهای تولیدی کوچک و متوسط است.
وی ادامه داد: ما در ظرفیتسازی، فناوری، استاندارد و نوآوری شاخص خوبی بودیم زیرا در نوآوریها کشوری هستیم که طبق سیاستهای اقتصاد مقاومتی به محصولات دانشبنیان بسیار اهمیت میدهیم. استاندارد ایران یکی از پیشگامان بحث استانداردسازی و نوآوری در دنیا است. تدوین استانداردها و مقابله با مشکلات تجارت بینالمللی در سازمان تجارت جهانی از مواردی است که به خصوص در قانون ما روی این مسئله تاکید شده که اگر میخواهیم در تجارت جهانی موفق شویم باید استانداردها به سمت معرفی فنی روند و اجباری شوند که همه دنیا به آنها احترام بگذارند.
پیروزبخت با بیان اینکه استانداردهای مختلف برای حمایت از توسعه پایدار ایجاد شدهاند، خاطرنشان کرد: استاندارد مدیریت ضد فساد اداری در دنیا مورد توجه قرار گرفته است. ISO از استاندارد موادغذایی و کالا گذشته و ما نیز در این راه قدم برمیداریم.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران عنوان کرد: ما در خراسان رضوی شاهد پیشروی نسبت به سایر استانها هستیم. پیشرفت استان برای همه چشمگیر و شفاف بوده و صنعت در حال پیشرفت است. ما نباید حوزههای کالا و خدمت را رها کنیم بلکه باید بیشتر و دقیقتر از قبل به صورت ویژه به این مسایل بپردازیم. با توجه به شعار ابتدای سال و نامگذاری توسط مقام معظم رهبری، دیگر استاندارد، پلیس برای واحدهای تولیدی و خدمتی نیست بلکه مشاوره و راهنمایی است.