17:38 | شنبه 1 دي 1403
Research Analysis Debriefing Day
برنامه وزارت کشاورزی برای توسعه کشت علوفه

1397/07/26 19:33

برنامه وزارت کشاورزی برای توسعه کشت علوفه

پایگاه خبری راد: معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: به دنبال این هستیم زراعت دیم ترکیب داشته باشد، ۳۰ تا ۴۰ درصد غلات بماند برای ما کافی است و باید کشاورزان را به کاشت علوفه ترغیب کنیم.

به گزارش پایگاه خبری راد، عباس کشاورز در کمیته مشورتی پروژه ارتقای امنیت غذایی ایران، با بیان اینکه کشت دیم رقیب زراعت آبی نیست، اظهار کرد: باید لرستان بتواند از ظرفیت‌های خود برای افزایش زراعت آبی استفاده کند.

وی ادامه داد: در چندین استان (لرستان، کردستان، ایلام ، کرمانشاه و...) وابستگی مردم به کشاورزی دیم است و این درحالی است که تکنولوژی برای پایداری دیم نداریم و متاسفانه دیم‌کارهای کشور آسیب پذیرترین طبقات کشوری است.
 
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه آنچه در تحقیقات عرضه می‌کنیم حاصل ایستگاه‌های ماست، عنوان کرد: طرح ایکاردا نشان داد که دستاوردهای حاصل از این تحقیق  تطبیق سازگاری محلی ندارند.

کشاورز با بیان اینکه توسعه را فعالان اقتصادی ایجاد می‌کنند نه دولت، تصریح کرد: باید کمک کنیم کشاورزان درآمدشان را پس‌انداز کنند تا بتوانند کالا، نهاده و تجهیزات بهتری بخرند و از سموم خوب استفاده کنند، اگر چنین اتفاقی رخ دهد قطعا کشاورزی به توسعه می‌رسد.

وی با بیان اینکه متاسفانه خاک‌های ما در جریان فرسایش قرار گرفتند، خاطرنشان کرد: خاک از لحاظ  پایداری اقتصادی اهمیتش از آب کمتر نیست، اراضی دیم به علت شیب و خالی شدن زمین دچار فرسایش خاکی شدند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: دیم تنها به کشت گندم یا جو منجر شده و تنوع آنچنانی نداشته‌ایم، افزود: تنوع محصولات از نظر ریسک بسیار مهم است، زمانی یک محصول کشت می‌شود در صورت خوب نبودن بازار کشاورز متضرر می‌شود اما اگر تنوع باشد کشاورز کمتر متضرر خواهد شد.

کشاورز بیان کرد: در زراعت آبی و دیم اصل استفاده از آب سبز است که متاسفانه سال زراعی ۹۵-۹۶ برای برخی مناطق کشور فاجعه‌بار بود؛ به گونه‌ای که در یک منطقه تنها ۳۰۰ تن گندم برداشت شد اما در استان‌های پایلوت طرح ایکاردا بیش از ۱۲۰۰ تن گندم برداشت شد.

وی با بیان اینکه در کشت دیم با چند محصول (غلات، حبوبات و گیاهان علوفه‌ای) دیده شود، توصیه کرد: پیشنهاد می‌شود هر جا محصولات علوفه‌ای کاشتید مخلوط بکارید تا کیفیت محصولتان بالا برود.

معاون وزیر با بیان اینکه باید محصولات را در پاییز بکاریم و کشت به‌صورت مستقیم کاشته شود که انجام این مهم نیازمند دستگاهی هوشمند، دقیق و کاراست، اضافه کرد: حاصلخیز کردن خاک بدون شخم زدن نسخه نجات دیم کشور است، پایداری از هر تولید مقطعی پراهمیت‌تر است، کشاورزی دیم کشور ظرفیت‌های ناشناخته زیادی دارد که می‌تواند به غلات، علوفه و روغن کمک کند و می‌تواند خاک را پایدار کند و درآمد مستمر اطمینان‌بخش برای کشاورز ایجاد کند.

این مسئول با اشاره به اینکه کشاورزی با دامداری عجین است و کشاورزی ما کوهستانی است، بیان کرد: هر کاری می‌کنیم باید توجه به دام نیز داشته باشیم؛ اصول جدید را برای دیم طی دو سال انجام دادیم، اصول بر مبنای استفاده از حداکثر آب باران و به حداقل رساندن فرسایش است.