21:44 | شنبه 12 آبان 1403
Research Analysis Debriefing Day
تولید غذا با هزار دردسر!

1397/07/22 15:57

تولید غذا با هزار دردسر!

پایگاه خبری راد: عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری به مشکلات صنایع غذایی در مازندران و ارائه راهکار برای رفع آن، پرداخت.

به گزارش پایگاه خبری راد،  رضا فرهمندفر با اشاره به وضعیت صنعت غذایی در این استان، اظهار کرد: غذا در سبد خرید همه خانوارها وجود دارد و به همین دلیل حائز اهمیت است.

محدود بودن تعداد واحدهای فعال در صنایع غذایی مازندران

وی خاطرنشان کرد: در صنعت مازندران، غذا به عنوان یک صنعت کوچک محسوب می شود و تعداد افرادی که در هر کارخانه این استان مشغول به فعالیت هستند 50 نفر و یا کمتر است. همچنین تعداد واحدهای فعال که در صنایع غذایی استان وجود دارد بسیار محدود است و یکی از دلایل این محدودیت، صدور پروانه بهره برداری در مازندران از سوی دو نهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی است.

فرهمندفر تصریح کرد: از سوی دیگر گرانی ارز از جمله عواملی است که موجب شده تعداد صنایع تبدیلی و کارخانه‌های تعطیل شده بیشتر شود به طوریکه پروانه بهره‌برداری 60 کارخانه لبنی صادر شده اما به طور میانگین ۱۷ کارخانه در مازندران در حال فعالیت هستند.

وی به مشکلات حوزه صنایع غذایی، اشاره و خاطرنشان کرد: سند راهبردی موجود در این بخش کلی است و به جزییات آن در هر استانی اشاره نمی‌کند، همچنین نظام توزیع یکی از مواردی محسوب می‌شود که در صنعت غذایی مشکل‌آفرین است به گونه‌ای که حدود 50 درصد قیمت تمام شده محصولی که در کارخانه تولید می‌شود به نظام توزیع بستگی دارد.

آسیب دیدن صنایع غذایی از سوی توزیع کنندگان محتکر

این استاد دانشگاه ادامه داد: در شرایط تحریم، توزیع‌کنندگان با احتکار مواد غذایی در انبارها به این صنعت آسیب زدند، همچنین در حال حاضر افرادی که وارد چرخه صنایع غذایی می‌شود صرفا به دنبال دریافت تسهیلات هستند که این امر به راه‌اندازی یک واحد کوچک منجر شده و از آن تسهیلات برای کارهای دیگر استفاده می‌کنند.

لزوم توانایی سنجی افراد در اجرای طرح های ارائه شده در بخش صنعت

فرهمندفر خاطرنشان کرد: در این راستا توانایی سنجی افراد در اجرای طرح های ارائه شده در بخش صنعت و همچنین رانت های موجود، باید مورد بررسی جدی قرار گیرد. ایجاد کانونی در زمینه صنایع غذایی به منظور پیگیری مطالبات صنایع، کنترل روند تولید، نحوه قیمت‌گذاری، حذف واسطه‌ها و غیره می‌تواند به عنوان راهکار در نظر گرفته شود و در این راستا سرمایه گذار به همراه اساتید دانشگاه با تعامل و همفکری معضل را برطرف می‌کنند.

این استاد دانشگاه، تخصیص ارز به تولیدکنندگان واقعی را از دیگر راهکارهای رفع مشکلات واحدهای صنایع غذایی در مازندران دانست.