به گزارش پایگاه خبری راد، اینجا پاییز یعنی دخترکان گیسو کمند با چارقدی از نقش و نگار بته جقه و دامنی چیندار که در باغ های آلو این گوشه از بهشت زمینی خدا سرمست از فصل خدا دانه به دانه آلوهای زرد و طلایی را با ترنم پاییز در سبد کوچک دستانشان با ظرافت می چینند و لبخند را به نگاه باغ می پاشند و وسعت باغ را جلوه گرتر می شوند! اینجا پاییز یعنی میهمانی آلو، اصلا ساده بگویم یعنی اینجا روی پاییز تاب خوردن! بی هوا کودکانه ذوق کردن و عاشقانه به پاییز خندیدن و هوای باغ را نفس کشیدن!
روستای ملحمدره معروف به ماسوله غرب کشور واقع در 5 کیلومتری اسدآباد هر ساله با فرارسیدن فصل رنگارنگ پاییزی همزمان با برداشت آلو میزبان میهمانان جشن شکرانه آلوست و امسال هم با حضور پررنگ میهمانان از سراسر استان و با حضور مسئولان و اهالی خونگرم این روستا پنجمین جشنواره آلوی ملحمدره برگزار شد.
مرغوبیت و سطح بالای باغات آلو موجب آن شده که این روستا ضمن روستای هدف گردشگری بودن به روستای آلو نیز در سالهای اخیر با برگزاری این جشنواره شهره شود.
در این جشنواره مدیر جهاد کشاورزی اسدآباد سطح باغات این شهرستان را 5 هزار 400 هکتار اعلام کرد و گفت: گلابی، هلو و شلیل، گردو سیب و آلو از جمله باغات این شهرستان بوده که از این باغات 225 هکتار به باغات آلو اختصاص دارد.
سقراط بیرنگ تصریح کرد: بر اساس پیش بینی ها امسال 2 هزار تن آلو از باغات این شهرستان برداشت خواهد شد.
وی با بیان اینکه بیشترین اراضی آلو سطح شهرستان به روستاهای ملحمدره، ویرایی و ترخین آباد اختصاص دارد، اظهار کرد:500 هکتار از سطح باغات شهرستان به روستای هدف گردشگری ملحمدره اختصاص داشته که 45 هکتار از این سطح مربوط به باغات آلوست.
اسدآباد می تواند مرکز ثقل فرآوری محصولات کشاورزی قرار گیرد
فرماندار شهرستان اسدآباد نیر با بیان اینکه شهرستان در بحث صیفی کاری و باغداری موفقیت های خوبی داشته، گفت: ایجاد صنایع تبدیلی از خام فروشی محصولات جلوگیری و موجب ارزش افزوده و درآمد برای کشاورزان منطقه خواهد بود که لازم است ما مسئولان نسبت به این امر توجه ویژه ای داشته باشیم.
کریم حمیدوند با اشاره به اینکه شهرستان اسدآباد در چرخه تولید استان از وضعیت مناسبی برخوردار است، افزود: کارخانه رب اسدآباد از ظرفیت خوبی برخوردار بوده و محصول اضافی و سرریز استان کرمانشاه نیز توسط این کارخانه جذب می شود که با حمایت و توسعه این صنایع علاوه بر محصول شهرستان، اسدآباد خواهد توانست به عنوان مرکز ثقل فرآوری محصولات کشاورزی قرار گیرد.
نگاه مذاکراتی به کشور آمریکا نداشته باشیم
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی هم در این مراسم با اشاره به جایگاه ویژه استان همدان در عرصه محصولات کشاورزی بازار کشور گفت: مسئولان استان با ظرافت مدیریتی اجازه ندهند که کشاورزان برای عرضه محصولات خود در روند تولید با چالش و واسطه و کاهش قیمت مواجه شوند بلکه مشکلات کشاورزان را با رصد مدیریتی مرتفع کنند.
اکبر رنجبرزاده تصریح کرد: در شرایط کنونی تورم و گرانی ها باید با باوری مصمم برای برنامه ریزی در عرصه های مختلف تحول بخشی در کشور ایجاد کنیم.
وی خاطرنشان کرد: توجه بر تولید، رونق تولید، نگاه به اقتصاد مقاومتی و سیاست های برون گرا موجب آن خواهد بود که در برابر سیاست های آمریکا با تکیه بر توانمندی کشور ایستادگی کرده و نگاه مذاکراتی با آمریکا نداشته باشیم چرا که نگاه مذاکراتی با آمریکا موجب فروریختن سازه انقلاب خواهد بود.
امام جمعه اسدآباد هم با بیان اینکه نعمت های فراوانی خدا نصیب ما کرده که باید شکر این این نعمت ها را به جا آورده و پاس بداریم، تصریح کرد: یکی از مهمترین نعمت ها وجود امنیت بوده که این امر موجب شده امروز به خاطر داشتن این نعمت بزرگ از بسیاری نعمات دیگر برخوردار شویم.
حجت السلام والمسلیمین سیدموسی حسینی مجد با اشاره به اینکه شکر نعمتهای خداوند موجب افزایش آن خواهد شد، افزود: بر اساس آیات قرآن، احادیث و روایات متعدد دینی، اگر در برابر نعمات الهی شکرگزار باشیم موجب افزایش آن خواهد شد.
اسدآباد بالاترین سرانه تولید آلو در کشور را دارد
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان هم اظهار کرد: سرانه همدان در تولید آلو 9 کبلوگرم، در کشور 3 کیلوگرم و در اسدآباد 18 کیلوگرم بوده که با این میزان سرانه اسدآباد قطب مهم تولید آلو را به خود اختصاص داده است.
منصور رضوانی جلال با اشاره به وجود 2 هزار هکتار باغات آلو در استان همدان تصریح کرد: امسال از این میزان سطح باغات بیش از 15 هزار تن آلو برداشت شد.
وی سطح باغات استان همدان را 75 هزار هکتار با 740 هزار تن محصول باغی مختلف برشمرد و یادآورشد: در راستای رویداد 2018 امسال با انعقاد تفاهم نامه ای با میراث فرهنگی قرار شد با هم افزایی از ظرفیت بخش کشاورزی و تلفیق میراث فرهنگی و گردشگری استفاده شود که برگزاری جشنواره شیره مانیزان، خوشه برتر انگور ملایر و جشنواره آلو از جمله این ظرفیت ها بوده اند.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان در ادامه با اشاره به اینکه شهرستان اسدآباد در تولید هلو و شلیل نیز یکی از مهمترین قطب های تولید استان به شمار می رود، اظهار کرد: امسال از باغات این شهرستان بیش از 95 هزار تن هلو و شلیل برداشت شده است.
رضوانی جلال در ادامه با بیان اینکه در کشاورزی برنامه ریزی، خلاقیت و حرکت مهمترین عوامل حرکت کشاورزان بوده که موجب افزایش محصولات آنان خواهد شد، اضافه کرد: امسال استان همدان دارای 628 تن خرید تضمینی گندم بوده و بیش از 800 هزار تن گندم در این استان تولید شده است.
وی همچنین یادآورشد: استان همدان در سالجاری در کشور با 3هزار و 100 تن بالاترین برداشت کلزا در واحد سطح و بالاترین عملکرد را داشته است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان نیز گفت: ملحمدره یک سرمایه برای شهرستان بوده و حفظ بافت روستا به عنوان مزیت اصلی روستا بایدخط قرمز بوده چرا که در غیر این صورت عدم حفظ بافت عملا ویژگی هدف گردشگری بودن و گردشگر پذیر بودن روستا را ساقط می کند.
علی مالمیر با تاکید بر اینکه مردم ملحمدره در کنار جشنواره ها و کارهای دامداری و کشاورزی باید به حفظ و معرفی و ماندگار بیشتر گردشگران در این روستا توجه کنند، افزود: بهره بردن از بحث گردشگری در کنار کشاورزی از نقش موثری در اشتغال پایدار روستا برخوردار است.
وی تصریح کرد: در سال گذشته 700 میلیون تومان کار زیرساختی و 5 هزار کف سازی در شهرستان اسدآباد انجام گرفته که عمدتا در روستای ملحمدره بوده است.
مالمیر با اشاره به اینکه دو سال پیش سومین خانه بوم گردی استان همدان در روستای ملحمدره به بهره برداری رسید، اضافه کرد: سرانه تاسیسات گردشگری در این روستا در حال افزایش بوده و مواردی دیگر از خانه های بوم گردی در روستا در حال تاسیس و احداث هستند.
وی همچنین اظهار کرد: بیش از یک میلیارد و 300 میلیون تومان با کمک بانک های عامل به اهالی این روستا تسهیلات اشتغال روستایی پرداخت شده و یا در حال پرداخت است که در توسعه گردشگری روستا از نقش مهمی برخوردار خواهد بود.
در این جشنواره از باغداران نمونه آلو روستای ملحمدره نیز تجلیل شد. همچنین در حاشیه این جشنواره انجمن خیریه منتظران حمایت از بیماران صعب العلاج و سرطانی با پخت آش و فروش آن به میهمانان به نفع بیماران حضور داشتند.
همچنین غرفه های مختلفی از محصولات روستای ملحمدره، ویرایی و ترخین آباد آلو و فرآورده های آلو، ترشیجات، میوه های باغی روستاها و صنایع دستی در حاشیه جشنواره برای عرضه و فروش به میهمانان برپا بود.
در پایان اینکه با برگزاری این دست از جشنواره ها در دیگر روستاهای شهرستان اسدآباد با توجه به مهمترین تولید محصول کشاورزی هر روستا از نقش موثری در ایجاد اشتغال پایدار و جذب گردشگران به عنوان رونق صنعت سبز گردشگری برخوردار خواهد بود که روستائیان و کشاورزان نیز با پیگیری در تحقق این امر موثر هستند، از جمله روستای مزرعه بید و جنت آباد به عنوان قطب مهم تولید هلو و شلیل استان که می تواند اینچنین جشنواره ای را برای سال آینده در این روستا پیگیری کند و با توجه به تولید بالای محصولات باغی هلو و شلیل با برندسازی نام جشنواره ای را به همین نام به نام خود رقم زند.
گزارش از: شهره اکبری، خبرنگار ایسنا، منطقه همدان