به گزارش پایگاه خبری راد ،حمید حسینی - عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران، با بیان این که تاکنون تحریمها بر روابط اقتصادی ایران و عراق تاثیری نداشته است، اظهار کرد: ایران یک کارخانه مونتاژ خودرو در عراق دارد که با توجه به این که خودرو در لیست کالاهای تحریمی قرار دارد، نماینده خودروسازی ایران در عراق تاکنون اقدام به واردات قطعات خودرو از ایران نکرده است.
وی افزود: فعالیت این کارخانه هنوز متوقف نشده اما این که بتواند به فعالیت تولیدی خود ادامه بدهد هنوز مشخص نشده است.
حسینی از توقف ۲۲۰۰ میلیارد دلار پروژه در عراق که پروژه های مسکن را نیز شامل می شود خبر داد و گفت: بدهی پیمانکاران ایرانی در این پروژهها از صندوق توسعه ملی پرداخت شده، اما دولت برای پرداخت این پول از سوی دولت عراق در حال مذاکره است.
به گفته وی، علت توقف این پروژهها کمبود بودجه دولت عراق بوده است، چراکه این کشور بعد از شروع جنگ با داعش پولی برای سرمایهگذاری روی پروژهها نداشت.
حسینی افزود: پرداخت بخشی از بدهیهای پیمانکاران در پروژههایی که ادامه پیدا کردهاند، بر عهده بانک جهانی است که در آینده پرداخت میشود، اما پرداخت بخش دیگر بدهیها مربوط به دولت عراق است که قسمتی از آن را به صورت اوراق قرضه پرداخت کرده و بخش دیگر را در بودجه امسال در نظر گرفته است.
همچنین به گفته دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و عراق، در حال حاضر حدود یک میلیارد و ۸۰۰ هزار دلار پروژه در عراق فعال است که مشکلات آنها نسبت به گذشته خیلی کمتر شده است.
گفتنی است، ایران و اقلیم کردستان در سال های گذشته روابط اقتصادی گستردهای با یکدیگر داشتند، اما بحران مالی اقلیم کردستان عراق و هزینههای جنگ با گروهک تروریستی داعش موجب شد تعداد پروژهها کاهش یابد و پرداخت بودجه تخصیصی برای انجام پروژهها با مشکل مواجه شود. این موضوع باعث نگرانی پیمانکاران شد که در پی آن سرکنسول ایران در اربیل، اواسط خرداد امسال از رایزنی با نخست وزیر اقلیم کردستان عراق و وزیر اقتصاد این منطقه در ارتباط با مطالبات شرکتهای ایرانی فعال در اقلیم کردستان، خبر داد و اعلام کرد که مطالبات این شرکتها به زودی تعیین تکلیف میشود.